Πολύ καλά νέα για το εμβόλιο της Pfizer

«Ποιοι πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό - Λάθος η σειρά στην Ελλάδα»

Με μεγαλύτερη ευελιξία η μεταφορά και αποθήκευσή του.

O διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της BionTech, Ουγκούρ Σαχίν, μίλησε σε τηλεδιάσκεψη των Financial Times και αποκάλυψε τα καλά νέα που έρχονται από την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου, σε συνεργασία ξανά με τη Pfizer, το οποίο θα έχει μακρά διάρκεια ζωής και ευκολότερες συνθήκες διατήρησης.

Θυμίζουμε ότι το πρώτο εμβόλιο της συνεργασίας Pfizer-BionTech πήρε έγκριση για μαζικούς εμβολιασμούς όντας το μόνο από τα εγκεκριμένα εμβόλια το οποίο χρειαζόταν θερμοκρασίες -70°C για να διατηρηθεί και να μεταφερθεί.

Η μεταφορά του γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένες συσκευές υψηλής κατάψυξης και αυτό δεν έκανε τόσο εύκολη τη διανομή του, μέχρι τις νέες ανακοινώσεις της εταιρείας για το εμβόλιο μακράς διαρκείας που ετοιμάζει.

 «Η πρώτη έκδοση του εμβολίου μας έπρεπε να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί σε θερμοκρασία -80 βαθμών Κελσίου. Στο μεταξύ, έχουμε πλέον στη διάθεσή μας μια νέα έκδοση του εμβολίου, η οποία δεν έχει εγκριθεί ακόμη και μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες 2-8 βαθμών Κελσίου. Το πιο πιθανό είναι ότι θα φτάσουμε να έχουμε ένα σταθερό εμβόλιο για έξι μήνες σε θερμοκρασία 2-8 βαθμών Κελσίου», ανέφερε ο Ουγκούρ Σαχίν.

Όταν το εμβόλιο αυτό πάρει έγκριση θα λύσει τα χέρια της εταιρείας αλλά και τον υγειονομικών αρχών των κυβερνήσεων που θα μπορούν να αποθηκεύουν το σκεύασμα για 6 μήνες αντί για 15 ημέρες μόνο που ισχύει μέχρι σήμερα, χωρίς να χρειάζονται ειδικές συσκευές πέρα από απλούς καταψύκτες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.