Πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος από εμβόλιο της Astrazeneca: Ποια είναι τελικά η πιθανότητα

Αποκλειστικό: Απορρίπτει το εμβόλιο της AstraZeneca για τους άνω των 65 ο ΕΟΔΥ

Ο Καναδάς θρηνεί το πρώτο θύμα από εμβολιασμό.

Η αρχίατρος της περιοχής Αλμπέρτα του Καναδά, επιβεβαίωσε την Τετάρτη, μέω ανακοίνωσής του, τον πρώτο θάνατο ύστερα από εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astrazeneca, στην επαρχία της χώρας.

«Ενώ κάθε θάνατος είναι τραγικός, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι κίνδυνοι θανάτου ή εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων από την COVID-19 παραμένουν πολύ υψηλότεροι σε σχέση με τον κίνδυνο μετά τον εμβολιασμό με το AstraZeneca», αναφέρει μεταξύ άλλων η αρχίατρος της Αλμπέρτα, Ντίνα Χίνσο, για τον θάνατο της 50χρονης γυναίκας.

Μία σπάνια θρόμβωση ήταν τελικά το αίτιο του θανάτου για την 50χρονη Καναδή, η δεύτερη καταγεγραμμένη περίπτωση θρόμβωσης και η πρώτη που οδήγησε σε θάνατο, μετά τους 253.000 χιλιάδες εμβολιασμούς με το παρασκεύασμα της AstraZeneca στην επαρχία του Καναδά.

Σύμφωνα με απολογισμό του Reuters ο Καναδάς έχει καταγράψει 1.243.242 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και 24.342 θανάτους και 5 συνολικά περιπτώσεις θρομβοεμβολών μετά από εμβολιασμό, με τη μία από αυτές να καταλήγει στον θάνατο.

«Προθρομβωτική Θρομβοπενία Ανοσολογικής Αιτιολογίας» είναι η επίσημη επιστημονική ονομασία αυτής της σπάνιας παρενέργειας του εμβολίου της εταιρείας. Η ΑstraZeneca δεν απάντησε επίσημα στο αίτημα του πρακτορείου Reuters για να σχολιάσει τον θάνατο της 50χρονης στην επαρχία του Καναδά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.