Τον χαβά του ο εύθραστος Σουλτάνος: Διαφημίζει τα στρατεύματά του στην Κύπρο

Τι ετοιμάζει ο Σουλτάνος στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας

Η παρουσίαση των νέων υρομαχικών της Τουρκίας.

Νέα προϊόντα παρουσίασε ο Ερντογάν σε εργοστάσιο πυρομαχικών και για ακόμα μία φορά προσπάθησε να διαφημίσει τη δύναμη του στρατού της γείτονος χώρας, κατατάσσοντάς την μόνος του στη σούπερ λιγκ κατηγορία.

«Σήμερα, αντιλαμβανόμαστε πολύ καλύτερα ότι η πορεία προς την ανεξαρτησία περνά μέσα από έναν ισχυρό στρατό που διαθέτει μεγάλο αριθμό στρατιωτών, αλλά ακόμη περισσότερο όπλα, τεχνολογία και κατάρτιση.

Δεν θα είμαστε πλέον εξαρτημένοι από κανέναν για την πυρίτιδα των βομβών, των πυρομαχικών και των πυραύλων των αεροσκαφών μας. Ως μία χώρα που έχει πλέον την ικανότητα να παράγει εκρηκτικά νέας γενιάς, έχουμε ανέβει σε κατηγορία σούπερ λιγκ».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, του Τούρκου Προέδρου απαριθμούσε τον υπερσύγχρονο και αποτελεσματικό στρατό της Τουρκίας σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα που έχει:

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αγωνίζονται υπό την καθοδήγηση του προέδρου Ερντογάν με τέτοιο πάθος και αποτελεσματικότητα όσο ποτέ άλλοτε, τόσο στο εσωτερικό όσο και στη Συρία, στο βόρειο Ιράκ, στην Κύπρο, στο Αζερμπαϊτζάν, στη Λιβύη, στην ανατ. Μεσόγειο και σε όλη την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματα και το δίκαιο τόσο της χώρας μας όσο και των φιλικών και αδελφών χωρών και να συμβάλουν στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα με περισσή αυτοθυσία και ηρωισμό.

Τώρα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λόγω της υψηλής τεχνολογίας έχουν το πλεονέκτημα και την επιχειρησιακή υπεροχή που λίγα στρατεύματα στον κόσμο μπορούν να επιτύχουν. Το να διατηρήσουμε αυτά τα κέρδη, να βελτιστοποιήσουμε τα συστήματά μας και να διαθέτουμε ανώτερη τεχνολογία, η οποία αυξάνει την αποτελεσματικότητα, την αποτρεπτικότητα του αξιοσέβαστου στρατού μας, δεν είναι επιλογή αλλά αναγκαιότητα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.