Καλά νέα από τον Μπουρλά για χάπι κατά του κορωνοϊού

Εξίσου σοβαρό με τα υπόλοιπα: Το σύμπτωμα του κορωνοϊού που πολλοί αγνοούν

Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει.

Στο CNBC μίλησε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, φέρνοντας καλά νέα για την καταπολέμηση του ιού Covid-19 με νέα μέσα, εκτός από το εμβόλιο, το οποίο ανέπτυξε η εταιρεία του σε συνεργασία με την BioNTech.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας, η Pfizer ξεκίνησε δοκιμές από τον Μάρτιο σε ένα νέο σκεύασμα, σε μορφή χαπιού το οποίο θα λαμβάνεται από το στόμα, με σκοπό την καταπολέμηση του κορωνοϊού όταν αυτός πρωτοεμφανίζεται, τις πρώτες ημέρες των συμπτωμάτων.

Η αρχή λειτουργία του νέου χαπιού θα στηρίζεται στους αναστολείς πρωτεάσης, παρεμποδίζοντας, δηλαδή, ένα ένζυμο που ο Covid-19 χρειάζεται για την αναπαραγωγή του στα ανθρώπινα κύτταρα. Στην ίδια αρχή λειτουργίας έχουν αναπτυχθεί στο παρελθόν και άλλα φάρμακα για ασθένειες όπως η ηπατίτιδα C και ο HIV.

Σε περίπτωση που οι δοκιμές συνεχιστούν ομαλά και ο FDA δώσει το πράσινο φως για κυκλοφορία του φαρμάκου, το νέο χάπι θα μπορούσε να ξεκινήσει να κυκλοφορεί πρώτα στις ΗΠΑ από τα τέλη κιόλας του 2021, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer στο CNBC.

Η κυκλοφορία ενός τέτοιου χαπιού ίσως είναι ευεργετική για να ξεπεραστεί η πίεση στα νοσοκομεία καθώς ασθενείς που διαγιγνώσκονται με τον ιό θα μπορούν να το λαμβάνουν εκτός νοσοκομείου, από το σπίτι τους, αποφεύγοντας τις ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.