0 κρούσματα, 30 νεκροί σε 1 χρόνο: Η χώρα – πρότυπο που έσβησε τον κορωνοϊό χωρίς lockdown

0 κρούσματα, 30 νεκροί σε 1 χρόνο: Η χώρα - πρότυπο που έσβησε τον κορωνοϊό χωρίς lockdown

Έχεις αποσπάσει επαίνους από τον Παγκόσμιο οργανισμό υγείας.

Στη δίνη του κορωνοϊού είναι εδώ και ενάμιση χρόνο ολόκληρος ο πλανήτης. Από την στιγμή που εμφανίστηκε ο φονικός ιός στη Γουχάν της Κίνας μέχρι και σήμερα η επιστημονική κοινότητα έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για το κατάλληλο φάρμακο.

Μέσα στον Δεκέμβριο ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί με τις χώρες να θέλουν να χτίσουν το απαιτούμενο τείχος ανοσίας. Ωστόσο υπάρχουν κράτη που θεωρούνται πρότυπο για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού με λίγους θανάτους και κρούσματα εδώ και αρκετό καιρό.

Μία από αυτές τις χώρες είναι η Σιγκαπούρη.

Με πληθυσμό 5,8 εκατομμύρια κατοίκους, η χώρας της Ασίας μετρά 0 κρούσματα και μόλις 30 νεκρούς από κορωνοϊό τον τελευταίο χρόνο. Η Σιγκαπούρη έχει καταφέρει να μετριάσει τη διάδοση του ιού μέσω του έγκαιρου εντοπισμού κρουσμάτων και των επαφών τους.

Αυτό έγινε με τη χρήση προηγμένων πολιτικών ιχνηλάτησης των επαφών και διαγνωστικών τεστ κερδίζοντας επαίνους για τη διαχείριση του κορωνοϊού από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας. Διαγνωστικά τεστ έγιναν σε σχεδόν 900.000 ανθρώπους, πάνω από το 15% του πληθυσμού της που φθάνει τα 5,7 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Πρόκειται για μια από τις υψηλότερες κατά κεφαλήν αναλογίες στον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή η Σιγκαπούρη δεν έχει ασθενείς με κορωνοϊό στην εντατική, ενώ 42 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και άλλοι 490 σε προσωρινές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.