Συνελήφθη ο Λαγός! Αναμονή για Παππά

Η Interpol συνέλαβε τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Σεισμός 4,7 ρίχτερ στην Αμφιλοχία - Κουνήθηκαν σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι

Ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός συνελήφθη σήμερα στις Βρυξέλλες από δυνάμεις της Interpol, μετά τη χθεσινή έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές περίμεναν την άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο και μόλις αυτή πραγματοποιήθηκε υπήρξε άμεσα έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος για τον ευρωβουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης.

Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας  658 μήλη της ευρωβουλής ψήφισαν υπέρ και 25 κατά, με τα αποτελέσματά της ψηφοφορίας να ανακοινώνονται το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.

Η είδηση της σύλληψης επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ενώ ο ίδιος ο Γιάννης Λαγός μέσα από το Twitter επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται μέσα σε περιπολικό.

Ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή, βουλευτής βρισκόταν στο σπίτι του στις Βρυξέλλες όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν δείχνοντάς του το ευρωπαϊκό ένταλμα και οδηγώντας τον σε 48ωρο στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος και πριν οδηγηθεί ενώπιον δικαστή.

Ο τελευταίος θα αποφασίσει και το κατά πόσο θα εκδοθεί ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ