Εκτός ελέγχου η πανδημία στην Ινδία: Πασγκόσμιος τρόμος για τις νέες μεταλλάξεις που φέρνει

Εκτός ελέγχου η πανδημία στην Ινδία: Πασγκόσμιος τρόμος για τις νέες μεταλλάξεις που φέρνει

Ελληνίδα γιατρός περιγράφει τη δραματική κατάσταση.

Η Ευγενία Βλαχοπούλου, γενική γιατρός στο Νέο Δελχί, περιέγραψε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ τις δραματικές εικόνες από την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ινδία λόγω του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού, το οποίο πλέον ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Xάος με νοσοκομεία χωρίς οξυγόνο, καύσεις νεκρών στις αυλές σπιτιών, ασθενείς να μεταφέρονται με ΙΧ από το ένα νοσοκομείο στο άλλο ψάχνοντας κρεβάτι και οξυγόνο, ομαδικές αποτεφρώσεις, γεμάτα κρεματόρια και εκκλήσεις για βοήθεια από το διαδίκτυο συνθέτουν την εικόνα της Ινδίας, ειδικά στις μεγαλουπόλεις.

Η Ελληνίδα γιατρός μίλησε για τη μεγάλη διαφορά της νέας μετάλλαξης ως προς τη μεταδοτικότητα: «η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού είναι πιο μεταδοτική, για το εάν είναι και πιο θανατηφόρα δεν έχει αποδειχθεί. Στη Βομβάη η ινδική μετάλλαξη αφορά στο 30% των περιστατικών και στο Νέο Δελχί το 10%».

«Τα νοσοκομεία δεν έχουν οξυγόνο για τους ασθενείς covid και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Με το αυτοκίνητό τους ασθενείς ψάχνουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για παροχή οξυγόνου και μπορεί το βράδυ να καταλήξει σπίτι του χωρίς να έχει καταφέρει τίποτε. Εκτός ελέγχου βρίσκεται η πανδημία στις μεγάλες πόλεις ενώ η επαρχία δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα».

«Δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει τη μετακίνηση στην επαρχία και εάν γίνει διασπορά στην επαρχία η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη, καθώς εκεί δεν υπάρχουν νοσοκομεία.

Ο εμβολιασμός άρχισε τον Μάρτιο με δύο εμβόλια AstraZeneca και Covaxin. Από την 1η Μαίου θα μπορούν να εμβολιαστούν ακόμη και από 18 ετών. Έχουν εμβολιαστεί ήδη ένα εκατομμύριο Ινδοί, απειροελάχιστο ποσοστό στο 1.393.409.000 πληθυσμού».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.