Έτοιμο σε ένα μήνα: Το νέο εμβόλιο της Pfizer έχει μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με το τωρινό

«Ποιοι πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό - Λάθος η σειρά στην Ελλάδα»

Ευχάριστα νέα

Κατά γενική ομολογία το εμβόλιο της Pfizer είναι το πιο ασφαλές και αποτελεσματικό έως τώρα (και το πιο ακριβό ασφαλώς). Τα καλά νέα είναι ότι η αποτελεσματικότητα του τόσο στη βρετανική, όσο και στην αφρικανική μετάλλαξη είναι άνω του 95%. 

Αν και δεν υπάρχουν ακόμα ασφαλή δεδομένα υπάρχει αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και την ινδική μετάλλαξη, που είναι αυτή που φοβίζει περισσότερο τους επιστήμονες τους τελευταίους μήνες. 

Και τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εταιρεία ετοιμάζει για το καλοκαίρι μια νέα εκδοχή του εμβολίου.

Το νέο εμβόλιο θα είναι ήδη αραιωμένο και θα μπορεί να φυλαχθεί για μήνες στη θερμοκρασία ενός «κλασικού» καταψύκτη, αντί για τους -70 βαθμούς που χρειάζεται σήμερα, ώστε να είναι ευκολότερη η χρήση του. 

Τι σημαίνει αυτό; Πιο εύκολη μεταφορά και χρήση που σημαίνει και μεγαλύτερος αριθμός δόσεων στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Pfizer έτσι κλείνει και την τελευταία τρύπα, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο εμβόλιο, εύκολο στη χρήση και τη μεταφορά και το κυριότερο αποτελεσματικό απέναντι στον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του. 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.