Νέο χαστούκι στον Σουλτάνο από Μπάιντεν: Αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Πιο θρασύς και από τον Σουλτάνο ο Τσαβούσογλου για την Αγία Σοφία

Ποια θα είναι η αντίδραση του Ερντογάν.

Tην υπόσχεσή του πριν από ένα χρόνο, όταν ήταν ακόμα υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς για τη θέση του Προέδρου, ότι θα αναγνωρίσει τη σφαγή και τη γενοκτονία 1,5 Αρμενίων, γυναικών, ανδρών και παιδιών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ο Τζο Μπάιντεν, λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Αμερικάνος Πρόεδρος, θα χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία» στην επίσημη ανακοίνωση του στις 24 Απριλίου, ημέρα που τιμάται σε όλον τον κόσμο η μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων της γενοκτονιών των Αρμενίων.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, δεν άνοιξε επίσημα τα χαρτιά της όταν ερωτήθηκε για το θέμα, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, δηλώνοντας μόνο ότι θα πει περισσότερα το Σάββατο 24 Απριλίου.

Την είδηση δημοσίευσαν τόσο οι New York Times όσο και η Wall Street Journal επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η Γενοκτονία των Αρμενίων, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, βρισκόταν στην ατζέντα του Αμερικάνου Προέδρου και η στιγμή της επίσημης αναγνώρισης από τις Η.Π.Α. έφτασε.

Η Τουρκία, η οποία έχει αποδεχτεί ότι σκοτώθηκαν Αρμένιοι σε συγκρούσεις, αλλά δε συμφωνεί με τον αριθμό που δίνουν οι ιστορικοί, ούτε με τον όρο γενοκτονία, αναμένεται να αντιδράσει στην ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν, φτάνοντας τις σχέσεις των δύο χωρών σε ακόμα μεγαλύτερη σύγκρουση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.