Είναι από τους ανθρώπους που αναδείχτηκαν μέσα από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανέλαβε την περασμένη άνοιξη την ενημέρωση των πολιτών για την εξέλιξη της άγνωστης τότε πανδημίας του κορωνοϊού.
Στα τέλη Μαΐου έκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση σε ενημέρωση και έκτοτε έχει εμφανιστεί ελάχιστες φορές στις οθόνες μας. Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό παραμένει κανονικά στο πόστο του αλλά η δημόσια σιωπή του έχει δημιουργήσει πολλές απορίες.
Ο καθηγητής ήταν από εκείνους που διαφώνησαν με το άνοιγμα των λυκείων πριν από λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με όσα είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας η διαφωνία του ήταν ηχηρή. Λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού. Μάλιστα έκρουσε για μία ακόμη φορά το καμπανάκι του κινδύνου για τον αριθμό των διασωληνωμένων.
Στις 7 Απριλίου ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας είχε εκτιμήσει ότι την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα -δηλαδή μεταξύ 3 και 10 Μαΐου, εάν ο δείκτης Rt βρίσκεται στο 1,1, οι διασωληνωμένοι αναμένεται να φτάσουν τους 1.200. Είχε μάλιστα τονίσει πως πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι είναι μεταξύ των ηλικιών 20-50 ετών.
Την Τρίτη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείο Υγείας οι διασωληνωμένοι ασθενείς έχουν φτάσει τους 847 και όπως φαίνεται με τους ρυθμούς που αυξάνονται θα έχουν φτάσει τους 900 μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Με τον αριθμό των κρουσμάτων να μην μειώνεται αισθητά, φαίνεται ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών θα ξεπεράσει τους 1.000 την Μεγάλη Εβδομάδα.
Όπως φαίνεται η πρόβλεψη του Σωτήρη Τσιόδρα θα επιβεβαιωθεί. Άλλωστε όπως επισημαίνουν και όλοι σχεδόν οι ειδικοί τα πολύ δύσκολα είναι μπροστά. Αυτός είναι και ένας από τους κυριότερους λόγους που η κυβέρνηση φαίνεται να κάνει πίσω στο άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων την περίοδο του Πάσχα.
Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι με τα self test αλλά και με τον εμβολιασμό να προχωρά, θα μπορέσει σταδιακά να ανοίξει κι άλλο κομμάτι της οικονομίας μέσα στον Μάιο.