«Σημάδια αποκλιμάκωσης στην Αττική»

Τα πρώτα θετικά νέα για την πορεία της πανδημίας.
«Σημάδια αποκλιμάκωσης στην Αττική»

Ιδιαίτερα σφοδρό είναι το νέο κύμα του κορωνοϊού που χτυπάει την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες. Πριν από περίπου δέκα μέρες ανακοινώθηκε αρνητικό ρεκόρ νέων περιστατικών με πάνω από 4.000 κρούσματα.

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση παραμένει η Αττική. Η μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της χώρας καταγράφει σχεδόν καθημερινά τετραψήφιο αριθμό νέων περιστατικών με την κατάσταση στα νοσοκομεία να παραμένει οριακά.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ πολλών νοσοκομείων έχει φτάσει στο 100% με τις καταγγελίες για διασωληνώσεις σε απλούς θαλάμους να πληθαίνουν.

Όπως φαίνεται όμως έρχονται τα πρώτα θετικά νέα. Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε ότι η πανδημία είναι στην αρχή αποκλιμάκωσης τόσο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αλλά και πανελλαδικά.

Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, που τρέχει μαζί με την ομάδα του ένα από τα πιο ακριβή μοντέλα προβλέψεων, τάχθηκε κατά του Πάσχα στο χωριό. «Θα πρέπει να μη ρίξουμε τις άμυνες, τα μέτρα προστασίας και τις μάσκες, αποστάσεις κλπ και να μεγιστοποιήσουμε την εφαρμογή των self test», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης στο ΘΕΜΑ 104,6 επισημαίνοντας ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα της υγείας.

«Στα 250.000 selt test που έγιναν το σαββατοκυριάκο και τη Δευτέρα βρέθηκαν περίπου 600 ασυμπτωματικοί δείχνει ότι οι πιθανότητες να κολλήσουν αυτοί οι άνθρωποι άλλους είναι πολύ μεγάλες. Θα βρούμε από αυτούς και άλλους από την ιχνηλάτηση», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι θα υπάρξει αποσυμπίεση στις ΜΕΘ προς το τέλος του μήνα.

Για το Πάσχα ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι θα προτιμούσε «να μην κάνουμε στο χωριό γιατί θα ήταν καλό να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι και να μη διώξουμε αυτό που έχουμε χτίσει έως τότε και να το διατηρήσουμε και να το στερεώσουμε». Την ίδια ώρα εξέφρασε τις ενστάσεις του για το άνοιγμα της εστίασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ