Ο Σουλτάνος στην αντεπίθεση: Έτσι θα τιμωρήσει τους εχθρούς του Ισλάμ

Τι ετοιμάζει ο Σουλτάνος στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας

Ο Ερντογάν απαντάει με κάθε τρόπο στον Ντράγκι.

Για δύο ημέρες είχε αφήσει τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησής του να απαντούν στον Μάριο Ντράγκι, την Κυριακή όμως ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Αφού πρώτα άκουσε τον Ιταλό πρωθυπουργό να τον χαρακτηρίζει δικτάτορα, ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε στην ομιλία του χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο τον Μάριο Ντράγκι αλλά και όλους όσους εχθρεύονται το Ισλάμ, αφού θεωρεί την επίθεση προς τον ίδιο επίθεση προς όλους τους Μουσουλμάνους.

«Η εχθρότητα κατά του Ισλάμ έχει μετατραπεί σε ένα όργανο των πολιτικών της Δύσης για να καλύψουν την αποτυχία τους και την ανικανότητά τους. Οι πολιτικοί που αποτυγχάνουν στην εξωτερική πολιτική, στριμώχνονται στο εσωτερικό και βάζουν τον προσωπικό τους ανταγωνισμό μπροστά από το καθήκον τους, επιτιθέμενοι προσωπικά σε εμένα και στους Μουσουλμάνους» ανέφερε στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος.

Λίγες ημέρες πριν η «La Repubblica» έγραψε πως η Τουρκία ξεκίνησε να παγώνει αγορές με ιταλικές εταιρείες, ακόμα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Πρώτα «πάγωσε» την αγορά δέκα ελικοπτέρων AW169, αξίας 70 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η συμφωνία του Μαρτίου έδινε option για επιπλέον αγορές ύψους 150 εκατομμυρίων.

Μεταξύ άλλων κινήσεων της Τουρκίας για να ρίξει προειδοποιητικές βολές στις ιταλοτουρκικές συναλλαγές, οι οποίες ανέρχονται σε 17 δις τον χρόνο, ήταν και τα μηνύματα που έστειλε σε μεγαλομετόχους εταιρειών, που προέρχονται από την Ιταλία και διαπραγματεύονταν την αγορά μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.