Υπόθεση Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι Αρχές μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο των εκτελεστών του

Υπόθεση Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι Αρχές μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο των εκτελεστών του

Τι ερευνούν οι Αρχές.

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του την Παρασκευή.

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογράμμισαν ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί. Το μεσημέρι της Κυριακής είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο που δείχνει τους εκτελεστές του δημοσιογράφου να είναι πάνω σε ένα σκουτεράκι προτού προβούν στην αποτρόπαια πράξη του.

Αυτό που ψάχνουν οι αρχές δεν είναι μόνο οι δύο εκτελεστές αλλά και τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, η Μίνα Καραμήτρου σημείωσε στην πρωινή εκπομπή του Open ότι οι κάμερες δεν μπορούν να προδώσουν τους δολοφόνους, μπορούν όμως να δείξουν την διαδρομή που ακολούθησαν. Με τον τρόπο αυτό οι Αρχές να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που ίσως τους είδαν κατά την διαδρομή τους χωρίς τα πρόσωπά τους να είναι ακόμα καλυμμένα.

Σπάνια οι κάμερες “μαρτυρούν” τον δράστη, όπως υπογράμμισε η δημοσιογράφος. Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο εκπρόσωπος των αστυνομικών υπαλλήλων, Δημοσθένης Πάκος τόνισε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι δράστες να έχουν έρθει από το εξωτερικό.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν. Όπως σημείωσε πολύ δύσκολα θα έμεναν στην Ελλάδα ρισκάροντας τη σύλληψη.

Οι αρχές θεωρούν πιθανό το σκούτερ που οδηγούσαν οι δράστες να μην είναι κλεμμένο και με πλαστή πινακίδα αλλά να έχει ενοικιαστεί. Γι’ αυτό τον λόγο η έρευνα προσανατολίζεται και στα γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων και μηχανών.

Μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη μηχανή δεν έχει βρεθεί, ενώ σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος που οι δράστες χρησιμοποιούσαν μηχανή μικρού κυβισμού. Από τις Αρχές έχει δοθεί εντολή στα αεροδρόμια για να δώσουν όλες τις λίστες με τα άτομα που μπήκαν αλλά και βγήκαν από τη χώρα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ενώ η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθείται και για τα χερσαία σύνορα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.