Εκτέλεση Καραϊβάζ: Το ερασιτεχνικό λάθος των δολοφόνων που προσπαθούν να εξηγήσουν οι αρχές

Εκτέλεση Καραϊβάζ: Το ερασιτεχνικό λάθος των δολοφόνων που προσπαθούν να εξηγήσουν οι αρχές

«Χτενίζουν» την περιοχή οι αστυνομικοί...

Από το μεσημέρι της Παρασκευής (9/4) η είδηση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στην οδό Άνιννου στον Άλιμο έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του γνωστού αστυνομικού ρεπόρτερ μονοπωλεί το ενδιαφέρον και άπαντες προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση, προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα ο Καραϊβάζ δολοφονήθηκε περίπου στις 14.15 έξω από το σπίτι του, με τους δράστες να τον χτυπούν με 9άρι πιστόλι (που κατά πάσα πιθανότητα έφερε και σιγαστήρα) αμέσως μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να πάει στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων οι εκτελεστές ήταν δύο και επέβαιναν σε σκουτεράκι, με τον συνεπιβάτη να είναι αυτός που άνοιξε πυρ.

Οι δυο τους φορούσαν σκούρα ρούχα, όμως φαίνεται πως υπέπεσαν σ’ ένα ερασιτεχνικό λάθος το οποίο ενδέχεται να παίξει σημαίνοντα ρόλο στις έρευνες για τον εντοπισμό τους: δεν είχαν καλυμμένο το πρόσωπό τους- δε φορούσαν μάσκα, full face ή κάτι αντίστοιχο, δηλαδή-, κάτι που ίσως υποδεικνύει πως είχαν την πεποίθηση πως δεν μπορούν ν’ αναγνωριστούν.

Ωστόσο, τα γεγονός πως τα πρόσωπά τους δεν ήταν καλυμμένα παραμένει ένα «ατού» στα χέρια των Αρχών, οι οποίες έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να συλληφθούν οι δολοφόνοι.

Μάλιστα, εξίσου σημαντικό είναι πως τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένονται απαντήσεις από τη βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν το όπλο του εγκλήματος έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν, πράγμα που θα έδινε μια κατεύθυνση στις έρευνες.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.