Έξαλλοι οι Τούρκοι με Ντράγκι: Aποκάλεσε δικτάτορα τον Ερντογάν – Απειλές προς τον πρωθυπουργό της Ιταλίας

Πιο θρασύς και από τον Σουλτάνο ο Τσαβούσογλου για την Αγία Σοφία

Νέο διπλωματικό επεισόδιο φαίνεται στον ορίζοντα ανάμεσα σε Τουρκία και Ιταλία.

Με επιθέσεις από κυβερνητικά στελέχη του Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε η Τουρκία στις δηλώσεις του Ιταλού Πρωθυπουργού που αποκάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο «δικτάτορα».

Το Twitter πήρε φωτιά με τις επιθέσεις και τις απειλές να αναφέρονται όχι μόνο στον ίδιο τον Ντράγκι αλλά και στην ιστορία της Ιταλίας αλλά και τον Μουσολίνι.

«Ο διορισμένος πρωθυπουργός της Ιταλίας ξεπέρασε τα όρια χαρακτηρίζοντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως «δικτάτορα» αν και εκλέγεται Πρόεδρος από τον τουρκικό λαό με 52%. Καταδικάζουμε έντονα αυτό το στυλ που δεν έχει θέση στη διπλωματία. Όσοι αναζητούν τον δικτάτορα κοιτάζουν την ιστορία της Ιταλίας», έγραψε ο ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν, Νουμάν Κουρτουλμούς, ήταν ακόμα πιο ερειστικός με την Ιταλία και τον Ντράγκι γράφοντας επίσης στο Twitter

«Καταδικάζουμε την ατυχή δήλωση του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, αναφορικά τον πρόεδρό μας. Κύριε Ντράγκι δεν είμαστε δικτάτορες. Αν θέλετε να δείτε δικτάτορες, δείτε την ιστορίας, κοιτάξτε τον Μουσολίνι».

Ενώ ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ανάρτησή του καταδίκασε τη δημαγωγική ρητορική του Ντράγκι χαρακτηρίζοντάς τον διορισμένο:

«Καταδικάζουμε έντονα την απαράδεκτη και δημαγωγική ρητορική του διορισμένου Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι και τα προσβλητικά και ανεξέλεγκτα σχόλιά του για τον εκλεγμένο πρόεδρό μας».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.