Μητσοτάκης: Έσβησε τις ελπίδες για την εστίαση με μία φράση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο στη Βουλή

Η εκτίμησή του για το άνοιγμά της.

Τέλος στις φήμες και τις πληροφορίες για το άνοιγμα της εστίασης πριν τις 20 Απριλίου, έβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του κατά την προ ημερησίας συζήτηση.

Από το πρωί υπήρξαν πληροφορίες για το άνοιγμα της εστίασης τον μήνα που διανύουμε, ενώ πολλοί βιάστηκαν να παρουσιάσουν και το σχέδιο με το οποίο θα λειτουργούν από εδώ και πέρα εστιατόρια και καφέ. Η απάντηση όμως του πρωθυπουργού ήταν ξεκάθαρη, με βάση τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα.

«Στον τομέα της εστίασης 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ όψιν το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δε σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα.

Εκτίμηση μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα βάσει των τωρινών επιδημιολογικών δεδομένων», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνοντας ότι για τουλάχιστον έναν μήνα ακόμα η εστίαση θα παραμένει κλειστή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.