Άσχημα νέα για το εμβόλιο της Johnson & Jonhnson: Καταστροφή 15 εκατομμυρίων δόσεων

Κορωνοϊός: Έρχονται οι πρώτες ανακοινώσεις για το εμβόλιο στην Οξφόρδη

Το ανθρώπινο λάθος που έφερε την καταστροφή.

Tεράστιος όγκος των εμβολίων της Johnson & Jonhnson, ύψους 15 εκατομμυρίων εμβολίων, καταστράφηκε σε εργαστήριο της εταιρείας στη Βαλτιμόρη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των New York Times.

«Εντοπίστηκε παρτίδα φαρμακευτικής ουσίας που δεν ανταποκρινόταν στα κριτήρια ποιότητας της Emergent BioSolutions […]Το εργοστάσιο δεν έχει ακόμη λάβει άδεια να κατασκευάζει τη δραστική ουσία του εμβολίου μας» ήταν η δήλωση της εταιρείας ενώ η ίδια συμπλήρωσε «Σε συντονισμό με το αμερικανικό υπουργείο Υγείας, τα μέτρα που λάβαμε θα μας επιτρέψουν να παραδώσουμε με κάθε ασφάλεια 24 εκατ. δόσεις τον Απρίλιο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας στο τεράστιο εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη που διαχειρίζεται η εταιρεία Emergent BioSolutions, εταίρος της J&J, μπέρδεψαν τη δραστική ουσία που απαιτείται για την παραγωγή του προϊόντος.

Όπως είναι γνωστό το εμβόλιο της J&J είναι μονοδοσικό, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι 15 εκατομμύρια δόσεις αντιστοιχούν σε 15 εκατομμύρια εμβολιασμένους. Εξάλλου πρόσφατα 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων συμφωνήθηκαν να αγοραστούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ 100 εκατομμύρια δόσεις έχει παραγγείλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η καθυστέρηση στον ανεφοδιασμό των εμβολιαστικών κέντρων δε θα είναι άμεση, καθώς τα 15 εκατομμύρια κατεστραμμένου προϊόντος από τη Βαλτιμόρη προορίζονταν για την επόμενη περίοδο, προς το παρόν στις ΗΠΑ οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά με τις δόσεις που είχαν παρασκευαστεί στην Ολλανδία.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.