Σε πανικό ο Σουλτάνος: Παίρνει «κεφάλια» και παρακαλάει για χρυσό

Μαύρη λίστα: Οι «ανυπότακτοι» Έλληνες που τρέμει ο Ερντογάν

Σε κρίσιμη καμπή η τουρκική οικονομία.

Σπασμωδικές κινήσεις που προκαλούν ανησυχία σε όλα τα χρηματιστήρια είναι αυτές που κάνει τον τελευταίο καιρό ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στην τουρκική οικονομία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος με προεδρικό διάταγμα απομάκρυνε το νούμερο 2 της Κεντρικής Τράπεζας, Μουράτ Τσετινκαγιά, διορίζοντας διοικητικό στέλεχος της Morgan Stanley στην επιτροπή της, τον Μουσταφά Ντουμάν. Όλα αυτά μόλις 10 ημέρες μετά και την απόλυση του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Νατζί Αμπάλ.

Η λίρα συνεχίζει την ιστορική κατάρρευσή της και οι μέρες στην οικονομία της γείνονος χώρας θυμίζουν 2018 με τον Ερντογάν να βρίσκεται σε πανικό καλώντας τους πολίτες να καταθέσουν χρυσό και συνάλλαγμα στις τράπεζες της χώρας.

Ο Ερντογάν υπόσχεται στους πολίτες του ότι έτσι θα κερδίσουν οι ίδιοι από τα επιτόκια αλλά αυτό που επιδιώκει είναι να μέσω των καταθέσεων να κινηθεί η τουρκική οικονομία. «Μην πιστεύετε εκείνους που λένε ότι είμαστε τελειωμένοι, αδύναμοι, βυθισμένοι. Θα παραμείνουμε ισχυροί ενάντια στα κύματα σοκ», είχε τονίσει στην πρόσκλησή του ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια λόγω της κατάστασης στην τουρκική οικονομία οι Τούρκοι πολίτες αποφεύγουν τις καταθέσεις και αποθηκεύουν χρήμα και χρυσό στα σπίτια τους.

Μόνο την εβδομάδα που μας πέραση η τουρκική λίρα έχανε στην αρχή της 14% της αξίας της ενώ στο τέλος της εβδομάδας έκλεισε με υποχώρηση 10%.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.