
Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι αστυνομικοί
Κάποιοι είπαν ότι επρόκειτο για την τέλεια ληστεία. Το ριφιφί των θυρίδων της τράπεζας στο Ψυχικό είχε γίνει με επαγγελματικό τρόπο. Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή κατάλαβε ότι ο δράστης δεν ήταν ερασιτέχνης, καθώς ήταν εμφανές ότι υπήρχε σχέδιο το οποίο ακολουθήθηκε κατά γράμμα.
Ακόμα μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε συνεργός, καθώς οι πληροφορίες που γνώριζε ο δράστης ήταν πολλές, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον υπήρχε και πληροφοριοδότης.
Τα ίχνη που άφησε πίσω του ο δράστης ήταν ελάχιστα γι’ αυτό και ο εντοπισμός του ήταν πολύ δύσκολος και χρειάστηκε τόσο χρόνο.
Ποια όμως ήταν η λεπτομέρεια που τον πρόδωσε; Κάτι που όσο προετοιμασμένος κι αν ήταν δεν μπορούσε να αποφύγει. Ο ιδρώτας. Ναι, καλά διαβάσατε.
Ο δράστης της κινηματογραφικής ληστείας την ώρα του ριφιφί από το άγχος και την αγωνία του προφανώς ίδρωσε με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω του ένα πολύτιμο υλικό, το οποίο δεν μπορούσε, αλλά ούτε και σκέφτηκε να καλύψει.
Οι αναλυτές ήθελαν να δέσουν την υπόθεση με την ταυτοποίηση μέσω DNA πριν προχωρήσουν στη σύλληψη του Γκουρούση. Γι’ αυτό με εισαγγελική παραγγελία πάρθηκε γενετικό υλικό από τον 58χρονο και το πρωί της Τετάρτης η προσαγωγή μετετράπη τελικά σε σύλληψη.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Έγινε το «κόκκινο πανί» της Νέας Δημοκρατίας: «Βράζει» ο Μητσοτάκης με την επιστολή του
- «Σε καμιά άλλη χώρα δεν θα το βλέπαμε αυτό»: Η απόφαση Μητσοτάκη που σύμφωνα με τον Κοσμά Μαρινάκη είναι δείγμα οικονομικής κατάντιας
- Ο Τσίπρας δίνει τη χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ: Ποια πρωτοκλασάτα του στελέχη, παίρνει στην ΕΛ.Α.Σ.