Πολύ άσχημα νέα για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Διαθέσιμα στα φαρμακεία 24.000 αντιγριπικά εμβόλια

Σταμάτησε η χρήση του στη Γερμανία.

Το Υγείας της Γερμανίας δήλωσε σταματάει τη χρήση του εμβολίου της Atrazeneca μετά τις συνεχόμενες αναφορές για παρενέργειες του εμβολίου που συνδέονται με θρομβώσεις.

Η απόφαση ελήφθη για λόγους προστασίας και μετά από συμβουλή του εθνικού ρυθμιστή εμβολίων της Γερμανίας, του Ινστιτούτου Paul Ehrlich, ξεκινώντας έρευνα για τις περιπτώσεις που η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου για το οποίο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αποφασίσει «εάν και πώς οι νέες πληροφορίες θα επηρεάσουν την έγκριση του εμβολίου», όπως ανέφερε το υπουργείο.

Την προσωρινή αναστολή στη χρήση του εμβολίου αποφάσισαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς οι θρομβώσεις οι οποίες εκδηλώθηκαν αφορούσαν εγκεφαλικές φλέβες.

Μόνο στην περίπτωση της Γερμανίας η χώρα έχει προμηθευτεί παραπάνω από 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca και μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει τα 1,35 εκατομμύρια δόσεις από αυτά σε πολίτες της.

Απαντώντας στο Reuters, ο Κρίστιαν Λιντμάιερ, εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ,  δήλωσε πώς: «Μόλις ο ΠΟΥ κατανοήσει πλήρως αυτά τα περιστατικά, τα ευρήματα και οποιεσδήποτε πιθανές αλλαγές στις νυν συστάσεις θα επικοινωνηθούν αμέσως στο κοινό. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι τα περιστατικά προκαλούνται από το εμβόλιο και είναι σημαντικό οι εκστρατείες εμβολιασμού να συνεχιστούν προκειμένου να μπορέσουμε να σώσουμε ζωές και να περιορίσουμε τη σοβαρή νόσο που προκαλεί ο ιός».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.