«Είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη»: Η απάντηση Χρυσοχοΐδη για τα αίσχη της Νέας Σμύρνης

«Είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη»: Η απάντηση Χρυσοχοΐδη για τα αίσχη της Νέας Σμύρνης

Είναι το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο των τελευταίων ημερών.

Σε κεντρικό θέμα συζήτησης στην πολιτική σκηνή εξελίσσονται τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Όλα ξεκίνησαν όταν βγήκε στο φως της δημοσιότητας βίντεο που έδειχνε τη βίαιη προσαγωγή πολίτη όταν πήγε να εξηγήσεις για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε μία οικογένεια.

Στη συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας που έγινε την περασμένη Τρίτη, η κατάσταση ξέφυγε τελείως. Τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού που δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα από το πλήθος.

Κάπως έτσι σε πρόσωπο των ημερών εξελίχθηκε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης. Όπως σημειώνει η στήλη του «Βηματοδότη» ο υπουργός υπερασπίζεται το σώμα της αστυνομίας και επισημαίνει ότι μία μικρή μειοψηφία είναι αυτή που προκαλεί και βιαιοπραγεί ασύστολα.

Μάλιστα αναφέρει ότι ο νόμος για τις διαδηλώσεις είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη, απαντώντας έτσι στην κριτική.

«Ιδιαιτέρως επικρίνει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή, κατά την άποψή του, «παίζει παιχνίδι αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης», υιοθετώντας άκριτα άλλοτε τις διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα και άλλοτε τις εκδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας. «Εχουν χάσει την μπάλα, δεν μπορούν να ανακάμψουν και μου επιτίθενται επειδή παίρνω τις υποθέσεις πάνω μου, επειδή αναλαμβάνω την ευθύνη και δεν κρύβομαι, παρά κινούμαι εντός του πλαισίου των νόμων, χωρίς παρεκκλίσεις».

Και όταν τον τσιγκλάει κάποιος, εξεγείρεται, παίρνει θα λέγαμε φωτιά, υπερασπιζόμενος τον νόμο για τις διαδηλώσεις, που, κατ’ αυτόν, είναι «ο καλύτερος στην Ευρώπη» και μαζί ξιφουλκεί δηλώνοντας ότι οι επικριτές του «αγνοούν ότι εδώ και μήνες η Αστυνομία φυλάει τα σύνορα, επιτηρεί την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, παρακολουθεί το έγκλημα και μαζί έχει τον νου της στους μπαχαλάκηδες που κατακλύζουν κάθε μέρα τους δρόμους και είναι έτοιμοι να εισβάλουν στα πανεπιστήμια». Και επιμένει ότι «με την επιτήρηση των διαδηλώσεων έχω χαλάσει τη δουλειά των αναρχικών, γι’ αυτό μου επιτίθενται κατά ριπάς» αναφέρει χαρακτηριστικά η στήλη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.