Τον… χαβά τους οι Τούρκοι: «Σε μία νύχτα όλα τα νησιά της Ελλάδας θα γίνουν τουρκικά»

Oι προκλητικές δηλώσεις Τούρκου αναλυτή για το Αιγαίο.
Επιμένει στο «βυθίστε τους»: Συναγερμός στον ελληνικό στρατό για τη νέα διαταγή Ερντογάν

Στο CNN Turk βρέθηκε και μίλησε σε ζωντανή σύνδεση ο γνωστός στρατιωτικός αναλυτής, απόστρατος αξιωματικός και διδάκτωρ σε πανεπιστήμιο, Εράι Γκιουτσουλέρ, αναλύοντας τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας-ΗΠΑ όπως διαμορφώνονται με την τοποθέτηση αμερικανικών στρατευμάτων στη Θράκη.

Όπως ο ίδιος ανέλυσε υπάρχει πάντα η θεωρία περικύκλωσης της Τουρκίας και αυτή γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική με την παρουσία ισχυρών στρατευμάτων των ΗΠΑ στη Θράκη και στην πολύ σημαντική για την Τουρκία πόλη της Αλελανδρούπολης.

Ο αναλυτής έδειξε να ανησυχεί για τη στρατιωτική συνεργασία Ουάσιγνκτον-Αθήνας παρόλες τις διαβεβαιώσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα κράτη του ΝΑΤΟ. Παρόλα αυτά ήταν πολύ προκλητικός όταν ερωτήθηκε αν θα υπήρχε κίνδυνος για την Τουρκία σε περίπτωση που αυτά τα στρατεύματα στρέφονταν εναντίον της.

H απάντησή του ήταν αποστομωτική καθώς δήλωσε ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο σε μία νύχτα όλα τα νησιά του Αιγαίου θα είχαν γίνει τουρκικά.

«Αν με ρωτάτε αν το αντιλαμβάνομαι αυτό σαν μια συμβατική απειλή κατά της Τουρκίας, όχι δεν το βλέπω έτσι. Διότι να εισέλθουν σε κάτι τέτοιο, πώς να το πω, υπάρχει μία τουρκική παροιμία: “Πας για το καλύτερο και χάνεις και αυτό που ήδη έχεις”, αφού σε μια νύχτα όλα τα νησιά θα περάσουν στην πλευρά της Τουρκίας», δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ