Υπόθεση Λιγνάδη: Πάει στον Άρειο Πάγο και στο ΕΣΡ ο Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Έτσι θα αθωώσω τον Δημήτρη Λιγνάδη» (Vid)

Τι ζητά ο συνήγορός του και τι απέφυγε να απαντήσει.

Nέες δηλώσεις για τις επόμενες κινήσεις του έκανε ο συνήγορος του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, φτάνοντας έξω από τον Άρειο Πάγο.

Ο δικηγόρος έφτασε στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει τρεις αναφορές εις βάρος των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν το θέμα του πελάτη του τις προηγούμενες ημέρες και τον οδήγησαν στην προφυλάκιση.

«Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πως προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας».

Ο Αλέξης Κούγιας συμπλήρωσε ότι έχει εντολή από τον Δημήτρη Λιγνάδη να προσφύγει στο ΕΣΡ τις επόμενες ημέρες αλλά απέφυγε να απαντήσει αν θα προσφύγει κατά της προσωρινής κράτησης του σκηνοθέτη, όπως είχε δηλώσει αρχικά πριν από μερικές ημέρες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.