Ώρα ανακοινώσεων: Μεγάλη ανατροπή στα μέτρα απ’ τον Κυριάκο…

Ώρα ανακοινώσεων: Μεγάλη ανατροπή στα μέτρα απ’ τον Κυριάκο…

Ο κύβος ερρίφθη και οι τελικές αποφάσεις έχουν ληφθεί.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Την Τρίτη ανακοινώθηκαν πάνω από 2.000 κρούσματα με την Αττική να είναι στο «κόκκινο» με πάνω από χίλια κρούσματα.

Το γεγονός αυτό έχει φέρει στο τραπέζι νέα μέτρα. Το βράδυ της Τρίτης μάλιστα υπήρξαν δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νέο lockdown παρόμοιο με αυτό του περασμένου Μαρτίου με καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δε φαίνεται να συμμερίζεται τις απόψεις των ειδικών για ολικό lockdown.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα liberal.gr ο πρωθυπουργός δε δείχνει να συμφωνεί με τη λύση την επανάληψη μίας τόσο σκληρής και οριζόντιας λύσης όπως το lockdown που βίωσε η χώρα πριν από έναν χρόνο. Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα σημείωσε την κόπωση των πολιτών, στοιχείο το οποίο θα επιδεινωθεί στην περίπτωση ενός νέου lockdown.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει την πρόθεσή της για σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων μετά την Καθαρά Δευτέρα. Η βελτίωση του καιρού που εμποδίζει τη μεταδοτικότητα του ιού αλλά και η αύξηση των εμβολιασμών ενισχύουν το επιχείρημα όσων θέλουν να ανοίξουν την αγορά.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που αναφέρουν ότι η όλη εικόνα θα αρχίσει να αλλάζει μέσα στον Μάρτιο. Όπως τόνισε μάλιστα κυβερνητικό στέλεχος στην ιστοσελίδα liberal.gr: «Η έξοδος από την κρίση είναι πλέον ορατή, ωστόσο το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί εξαρτάται από την προσοχή που θα επιδείξουμε όλοι καθώς οδεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Όπως και να έχει οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Το σύστημα υγείας ιδιαίτερα στην Αττική είναι στα όριά του με πολλά νοσοκομεία να μην έχουν διαθέσιμη κλινική ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.