Το Facebook κατεβάζει και φωτογραφίες επαγγελματιών φωτογράφων που αφορούν τον Κουφοντίνα

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για το Facebook: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές!

Νέες καταγγελίες για λογοκρισία στην ενημέρωση από το social media.

Mετά τις συνεχόμενες καταγγελίες για απανωτά ban και άλλες κυρώσεις σε χρήστες του Facebook που αναρτούσαν στάτους ή σχολίαζαν οτιδήποτε σχετικό με το όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα τις προηγούμενες ημέρες, έρχονται νέες καταγγελίες αυτή τη φορά μέσω μελών του τύπου.

Επαγγελματίες φωτογράφοι καταγγέλλουν ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης τούς κατέβασε φωτογραφίες από την πορεία υπέρ του απεργού πείνας, πορεία στην οποία βρίσκονταν ως φωτορεπόρτερ καλύπτοντας της ειδησεογραφικά.

Ο ένας μάλιστα από τους δύο είναι ο Μάριος Λώλος, γνωστός φωτορεπόρτερ και πρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

Το Facebook κατεβάζει και φωτογραφίες επαγγελματιών φωτογράφων που αφορούν τον Κουφοντίνα

«Μετα τους συναδέλφους Φωτορεπορτερ Marios Lolos και Tatiana Bolari το Facebook λογόκρινε και το δικό μου ποστ από τη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα… ωραία ρε», έγραψε ο φωτογράφος Λευτέρης Παρτσάλης δείχνοντας και ο ίδιος τις ποινές δύο μηνών που δέχτηκε από Facebook για την φωτογραφική κάλυψη της πορείας.

Η δεύτερη ανάρτησή του που έδειχνε τις ποινές που του επιβλήθηκαν έπεσε επίσης λίγες ώρες μετά.

Το Facebook κατεβάζει και φωτογραφίες επαγγελματιών φωτογράφων που αφορούν τον Κουφοντίνα

Ο πολεμικός ανταποκριτής και πρώην παρουσιαστής ειδήσεων της ΕΡΤ, Πάνος Χαρίτος, έγραψε στο προφίλ του:

«Όταν ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook αναλαμβάνει την ευθύνη για να επιβάλει λογοκρισία σε επαγγελματίες δημοσιογράφους, εικονολήπτες, φωτογράφους ως προς το ποιες είναι οι αποδέκτες προσεγγίσεις στα θέματα της επικαιρότητας, ίσως να έχει φτάσει η στιγμή να αναλογιστούμε ποιο είναι το τέρας που γιγαντώσαμε… Σήμερα το Facebook κατέβασε τις αναρτήσεις και το ρεπορτάζ της ημέρας του Marios Lolos. Εξαιρετικός συνάδελφος. Το θέμα που κάλυψε ήταν αυτό που επέβαλε η επικαιρότητα. Δεν θυμάμαι το Facebook να επέδειξε την ίδια ευαισθησία στις εικόνες των νεοναζί της χρυσής αυγής στο παρελθόν…Ακόμα κι εκεί όμως δεν θα είχε κανένα δικαίωμα να παρέμβει αλλοιώνοντας την ανάρτηση. Οι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, εικονολήπτες, κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, της δεοντολογιας, της ειλικρίνειας, που υπηρετούμε το λειτούργημα αυτό. Όχι τους κώδικες του κάθε Facebook του οποίου κάνουμε τη χάρη να εμφανίζουμε τη δουλειά μας !!!»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.