Γιατί δεν απέδωσε το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα

Γιατί δεν απέδωσε το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα

Για ποιους λόγους δεν αποδίδουν τα περιοριστικά μέτρα.

Σε καθεστώς lockdown είναι η Ελλάδα από τον Νοέμβριο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι το νέο καθεστώς περιορισμών επρόκειτο να διαρκέσει τρεις εβδομάδες ωστόσο τα μέτρα παραμένουν μέχρι σήμερα.

Στο μεταξύ, η Αττική και άλλες περιφερειακές ενότητες και περιοχές είναι σε καθεστώς ακόμη πιο αυστηρών περιορισμών. Τα νούμερα των κρουσμάτων παραμένουν σε υψηλό επίπεδο ενώ ανοδικός είναι και ο δείκτης των διασωληνωμένων που σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δευτέρας ξεπέρασε τους 400 ασθενείς.

Τα νούμερα είναι σε καλύτερο επίπεδο από του Νοεμβρίου όπου η Ελλάδα οδηγήθηκε στο δεύτερο lockdown ωστόσο παραμένουν υψηλά με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς περιορισμών.

Για ποιον λόγο όμως το δεύτερο lockdown δεν έχει την αποδοτικότητα του πρώτου; Μην ξεχνάμε ότι τα μέτρα στην αρχή του 2020 είχαν γρήγορη απόκριση κάτι που οδήγησε στο άνοιγμα της χώρας τον Μάιο.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το lockdown δεν αποδίδει όσο περιμέναμε. Όπως είπε ο κόσμος δικαιολογημένα έχει κουραστεί και βρίσκει τεχνάσματα για να αποφύγει τα μέτρα. Για τον λόγο αυτό είπε θα πρέπει να αναζητηθεί νέο μείγμα μέτρων προκειμένου να ανακουφιστεί και το αίσθημα κούρασης των πολιτών.

Ο καθηγητής τάχθηκε κατά της εφαρμογής του sms στο 13032 για αγορές, προβλέποντας ότι θα δημιουργήσει μεγάλο συνωστισμό και πρότεινε το λιανεμπόριο να ανοίξει με τη μέθοδο click in shop. Υπογράμμισε επίσης ότι είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές οδηγίες για τις μάσκες καθώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα και υπογράμμισε ότι η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός και όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα.

Ζήτησε τέλος ακόμη λίγη υπομονή και προέβλεψε ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών το καλοκαίρι θα είμαστε κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.