Καβγάς στη Βουλή με Μενδώνη: «Ούτε ένα συγγνώμη; Δεν ντρέπεστε;» – «Ας με παίρνατε τηλέφωνο αν ξέρατε»

Καβγάς στη Βουλή με Μενδώνη: «Ούτε ένα συγγνώμη; Δεν ντρέπεστε;» - «Ας με παίρνατε τηλέφωνο αν ξέρατε»

Η επίθεση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις της υπουργού.

Η Λίνα Μενδώνη βρέθηκε στη Βουλή και υπεραμύνθηκε των κινήσεών της στο θέμα της απευθείας ανάθεσης της διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου στον Δημήτρη Λιγνάδη. Ακόμα μία φορά η υπουργός αρνήθηκε να παραδεχτεί τις ευθύνες που της αναλογούν ρίχνοντας το μπαλάκι στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Άκουσα πολλούς να λένε, ακόμα και βουλευτή “γνωρίζαμε χρόνια”. Γιατί δεν πήρε ένας, ένα τηλέφωνο, όταν διορίστηκε για να μου πει τι συνέβη; Δεν είναι κάπως οξύμωρο αυτοί να εγκαλούν εμένα που δεν γνώριζα; […] «H επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη έγινε αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια, βασιζόμενη στον ιδρυτικό νόμο του Εθνικού Θεάτρου. Ο Λιβαθινός στη διαδοχή τον χαρακτήρισε ταλαντούχο δήλωσε χαρούμενος που τον διαδέχεται», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού από το βήμα της Βουλής.

Η απάντηση της βουλευτού Σίας Αναγνωστοπούλου ήρθε σε πολύ σκληρό ύφος εγκαλώντας την υπουργό για τη στάση της τόσο στη Βουλή αλλά και τις προηγούμενες εβδομάδες:

«Ίσως επειδή δεν είστε εκλεγμένη δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει λογοδοσία και μας κάνετε μαθήματα συμπεριφοράς στον πολιτικό βίο, σοβαρολογείτε; […] Όλος ο κόσμος του πολιτισμού είναι εναντίον σας, η κοινωνία εμβρόντητη και δεν είπατε ένα συγγνώμη; Συγγνώμη ήταν λάθος η επιλογή μου; Δεν ντρέπεστε; Θέλετε να μείνετε υπουργός Πολιτισμού; Θα με κοιτάτε στα μάτια κυρία Μενδώνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να εκμεταλλευτεί αυτή την ιστορία και το ξέρετε».

Oλόκληρη η ερώτηση από τη Σία Αναγνωστοπούλου στη Λίνα Μενδώνη ανέφερε:

Η απόφασή της επί τρεις εβδομάδες να επιβληθεί η σιωπή για την υπόθεση αυτή και άρα η ευθύνη της συγκάλυψης, ήταν αποκλειστικά δική σας ή ενεργήσατε κατόπιν συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό του οποίου, ως γνωστόν, επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης; Ποια η θέση του Πρωθυπουργού γι ΄αυτήν την επί τρεις εβδομάδες συγκάλυψη;

Ποιοι ήταν οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος για τους οποίους καταργήθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τοποθετήθηκε με απευθείας ανάθεση ο κ. Λιγνάδης στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου; Με βάση ποια νόμιμη και θεσμική διαδικασία εξετάσατε τις αποκαλύψεις και καταγγελίες, προκειμένου να αποφασίσετε ότι εξαπατηθήκατε και ποιοι ήταν αυτοί που εξαπατήθηκαν μαζί με εσάς, όπως δηλώσατε στην συνέντευξή σας;»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.