Το Facebook απαντά: Γι’ αυτό κατεβαίνουν οι αναρτήσεις των χρηστών για τον Κουφοντίνα

Το μεγάλο μυστήριο των τελευταίων ημερών λύθηκε.
Το Facebook απαντά: Γι’ αυτό κατεβαίνουν οι αναρτήσεις των χρηστών για τον Κουφοντίνα

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες χρηστών του facebook ότι αφαιρεί αναρτήσεις που αφορούν τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανέφεραν ότι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο κατέβαζε αναφορές που υποστήριζαν το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα που έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας.

Η εφημερίδα «Αυγή» έστειλε μήνυμα στο facebook προκειμένου να διαπιστώσει για ποιον λόγο γίνεται η διαγραφή των αναρτήσεων.

Το mail που έστειλε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας στο Facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Τις τελευταίες ημέρες έχουν πληθύνει οι δημόσιες καταγγελίες αναφορικά με αφαίρεση αναρτήσεων ή ακόμα και «πάγωμα» λογαριασμών χρηστών, ύστερα από αναρτήσεις που αφορούσαν στην απεργία πείνας του φυλακισμένου Δημήτρη Κουφοντίνα και ουχί τη δράση του προ της φυλάκισής του. Πιο συγκεκριμένα στους χρήστες αυτούς εμφανίστηκαν μηνύματα όπως “It looks like something you posted doesn’t follow our Community Standards” ή «Η δημοσίευσή σας παραβιάζει τους όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις». Υπήρξαν επίσης καταγγελίες για περιορισμό λογαριασμών για επτά ημέρες. Σε αυτό το πλαίσιο θα επιθυμούσαμε να μας απαντήσετε στις εξής ερωτήσεις:

Με ποια διαδικασία ελέγχει το facebook το περιεχόμενο;

Τι ρόλο παίζει η εταιρία σας σε αυτή τη διαδικασία;

Έχετε παρατηρήσει αύξηση των καταγγελιών που κάνουν άλλοι χρήστες για τέτοιες αναρτήσεις;

Έχει συμπεριληφθεί στον «αλγόριθμο» του facebook κάποια σχετική λέξη-κλειδί, με αποτέλεσμα να «κόβονται» αυτόματα οι αναρτήσεις που την περιλαμβάνουν;»

Το Facebook απάντησε στην Αυγή, μέσω συνεργαζόμενης εταιρείας επικοινωνίας, με την εξής δήλωση: «Οι τρομοκράτες, οι βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες και οι οργανώσεις μίσους δεν έχουν θέση στο Facebook και το Instagram. Σύμφωνα με την πολιτική μας για τα Επικίνδυνα Άτομα και Οργανώσεις, απαγορεύουμε σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ο κ. Κουφοντίνας, να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας, καθώς επίσης, αποκλείουμε δημοσιεύσεις που επιδοκιμάζουν ή υποστηρίζουν αυτά τα άτομα και τις ενέργειές τους κάθε φορά που λαμβάνουμε σχετική γνώση. Η ουδέτερη τοποθέτηση αναφορικά με τρομοκρατικές ομάδες και η πληροφόρηση των Μέσων σχετικά με τις ενέργειές τους δεν αντιτίθενται στους κανόνες μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ