Δημήτρης Λιγνάδης: Ο λόγος που ανακρίτρια και εισαγγελέας είπαν όχι στο βραχιολάκι επιτήρησης

Δημήτρης Λιγνάδης: Ο λόγος που ανακρίτρια και εισαγγελέας είπαν όχι στο βραχιολάκι επιτήρησης

Η εξήγηση που δόθηκε

Η υπόθεση Λιγνάδη εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης την ώρα που ο γνωστός σκηνοθέτης πέρασε την πρώτη του νύχτα στη φυλακή. Κι ένα από τα ερωτήματα που θέτουν πολλοί αφορά στο περίφημο βραχιολάκι.

Η εξήγηση για ποιον λόγο ανακρίτρια και εισαγγελέας αρνήθηκαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο κατ′ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης Δημήτρη Λιγνάδη είναι απλή.

Θεώρησαν ότι η επιβολή ενός τέτοιου περιοριστικού μέτρου δεν θα ήταν επαρκής καθώς από τα στοιχεία της υπόθεσης έκριναν πως «καταδεικνύεται η σαφής εξακολουθητική εγκληματική ροπή του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του κατηγορούμενου, για τον λόγο δε αυτό, κρίνεται ότι δεν καθίσταται επαρκής η επιβολή σε αυτόν, του περιοριστικού όρου του κατ′ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, για την αποτροπή του από την τέλεση νέων αδικημάτων, η δε κρίση αυτή τελεί σε ανεξαρτησία από την εκ μέρους του υποβολή αντιστοίχου αιτήματος ή μη».

Έκριναν λοιπόν ότι δεν μπορούσε να εφαρμοστεί το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι στη συγκεκριμένη υπόθεση γι’ αυτό και ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε στις φυλακές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.