Χαμός στην Κύπρο από το… διαβολικό τραγούδι για τη Eurovision: Απείλησαν να κάψουν το ΡΙΚ

Το τραγούδι της Έλενας Τσαγκρινού ξεσήκωσε τους χριστιανούς του νησιού.
Χαμός στην Κύπρο από το... διαβολικό τραγούδι για τη Eurovision: Απείλησαν να κάψουν το ΡΙΚ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει από χτες στην Κύπρο η ανακοίνωση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.

Το τραγούδι με τίτλο El diablo (Ο διάβολος) θα ερμηνευτεί από την Έλενα Τσαγκρινού σε μία παραγωγή της Panik Records και οι στίχοι που ξεσήκωσαν τις αντιδράσεις χριστιανικών οργανώσεων στο νησί αναφέρουν:

«I fell in love, I fell in love

I gave my heart to el diablo, el diablo

I gave it up, I gave it up

Because he tells me I’m his angel, I’m his angel».

Oι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν με χριστιανούς να μαζεύουν διαδικτυακές υπογραφές με ψήφισμα να ακυρωθεί η συμμετοχή της Κύπρου καθώς θεωρούν το τραγούδι διαβολικό.

Το πρωί της Πέμπτης μάλιστα υπήρξαν απειλητικά τηλεφωνήματα στο ΡΙΚ όπου άγνωστοι απείλησαν να κάψουν το κτήριο του κρατικού καναλιού της Κύπρου λόγω της συγκεκριμένης επιλογής του τραγουδιού για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, με την αστυνομία να ξεκινάει έρευνες.

Το ΡΙΚ από την πλευρά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει το νόημα των στίχων.

«Το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί «El diablo». Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (To σύνδρομo της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς το θύτη του) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία. Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ