Αυτές δεν παραγράφηκαν: 3 νέες καταγγελίες βιασμών ανηλίκων από γνωστό σκηνοθέτη

Αυτές δεν παραγράφηκαν: 3 νέες καταγγελίες βιασμών ανηλίκων από γνωστό σκηνοθέτη

Τι αποκάλυψε η δικηγόρος του πρώτου μηνυτή.

Στην πρωινή εκπομπή του Open μίλησε η δικηγόρος του Βασίλη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που μήνυσε γνωστό σκηνοθέτη για τον βιασμό του σε ηλικία 15 ετών.

Μιλώντας στο «Ευτυχείτε» η συνήγορος του Βασίλη, Μαρία Κουρτέση, αποκάλυψε ότι μόνο στο γραφείο της υπάρχουν 3 ακόμα καταγγελίες για παρόμοια αδικήματα από τον ίδιο σκηνοθέτη τα οποία είναι μεταγενέστερα και δεν έχουν παραγραφεί.

«Πράγματι η μήνυση κατατέθηκε στης 5 Φεβρουαρίου του 2021 και είναι η πρώτη επίσημη μήνυση. Το γνωρίζαμε από την αρχή ότι έχει παραγραφεί, αλλά το ζήτημα είναι ότι αφορά και άλλα πρόσωπα και σε μεταγενέστερους χρόνους από το 2014 και μετά. Ο Βασίλης και ο κάθε Βασίλης που έχει υποστεί κάτι τέτοιο είναι ένας άνθρωπος που δεν το ξεπερνάει αυτό ακόμα και αν καταδικαστεί ο άλλος, πάντοτε αντιμετωπίζει ένα τεράστιο ψυχικό τραύμα. Είναι ένα εξαιρετικά γενναίο πλάσμα, αυτοί οι άνθρωποι μας μαθαίνουν πολλά. […] Υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες που δεν πηγαίνουν στον εισαγγελέα, δεν γίνεται σωστά η δουλειά, κινδυνεύουν με παραγραφή».

Στην ερώτηση αν ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει ειδοποιηθεί για το περιεχόμενο της μήνυσης η δικηγόρος δήλωσε:

«Η οποιαδήποτε μήνυση πρέπει να την πάρει πρώτα ο εισαγγελέας, έχει μια διαδικασία. Θα φτάσει στα χέρια του αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής. Πριν κληθεί ο μηνυόμενος πρέπει να έχει τα πλήρη στοιχεία της δικογραφίας».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.