Είναι γεγονός: Η Coca- Cola κάνει τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία της

Είναι γεγονός: Η Coca- Cola κάνει τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία της

Το ‘πε και το ‘κανε…

Η είδηση ότι η Coca- Cola αλλάζει είχε ακουστεί εδώ και μερικούς μήνες. Κανείς δεν περίμενε όμως ότι οι εξελίξεις θα είναι τόσο ραδγαίες, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για τη μεγαλύτερη ίσως αλλαγή στην ιστορία της Coca- Cola.

Τι έρχεται λοιπόν; Ξεχάστε την παραδοσιακή συσκευασία του γνωστού αναψυκτικού. Η Coca- Cola φέρνει το πρώτο χάρτινο μπουκάλι σε μια προσπάθεια για νέους, καινοτόμους και βιώσιμους τύπους συσκευασιών.

Το νέο πρωτότυπο χάρτινο μπουκάλι αναπτύχθηκε μέσα από τη συνεργασία επιστημόνων στα εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης της Coca-Cola στις Βρυξέλλες και της Paper Bottle Company (Paboco).

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Paboco έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία 100% ανακυκλώσιμων φιαλών κατασκευασμένων από ξύλο βιώσιμης προέλευσης με υλικό φράγματος βιολογικής βάσης ικανό να αντιστέκεται σε υγρά, CO2 και οξυγόνο, και κατάλληλο για υγρά προϊόντα, όπως ανθρακούχα και μη ανθρακούχα ποτά.

Πολύ σύντομα θα γίνει η πρώτη δοκιμή στην Ευρώπη και αν όλα πάνε καλά, η νέα χάρτινη συσκευασία θα πάρει τη θέση των σημερινών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.