Άσχημα νέα για τη δεύτερη δόση του εμβολίου

«Δείτε το μπουκαλάκι δίπλα στον Τσιόδρα»: Η νέα θεωρία συνωμοσίας των ψεκασμένων δεν έχει προηγούμενο
Τι αναφέρουν οι ειδικοί ύστερα από τις πρώτες αντενδείξεις της δεύτερης δόσης.

Μιλώντας στο Mega η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ,  Ματίνα Παγώνη, εξήγησε τις παρενέργειες που εμφανίστηκαν μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης σε ηλικιωμένους και εργαζόμενους στην υγεία, σε σχέση πάντα με την πρώτη δόση του εμβολίου.

Όπως τόνισε η πρόεδρος των ιατρών η δεύτερη δόση του εμβολίου εμφάνισε περισσότερες παρενέργειες στους εμβολιασμένους σε σχέση με την πρώτη αφού παρατηρήθηκαν μυαλγίες, πυρετός για δύο μέρες,  ενώ κάποιοι από τους εμβολιασθέντες ένιωσαν καταβολή και χρειάστηκε αν μείνουν στο σπίτι για μικρό διάστημα.

«Μπορεί να είναι και από το εμβόλιο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να περιμένουμε την διάγνωση των γιατρών και από κει και πέρα βάση των αποτελεσμάτων θα μιλήσουμε. Δεν έχει πει γιατρός ότι φταίει το εμβόλιο για το πρόβλημα με τη νοσηλεύτρια. Δεν είναι σωστό να βγαίνουμε και να πετάμε βόμβες και να λέμε ότι αυτό το περιστατικό ήταν από τα εμβόλια ή δεν ήταν από το εμβόλια. Όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες», απάντησε η Ματίνα Παγώνη για την παράλυση που εμφάνισε νοσηλεύτρια μετά τον εμβολιασμό της.

Πιο κατηγορηματικός ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, Νίκος Γρηγοριάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και δηλώνοντας ότι «Μετά τους πολλούς εμβολιασμούς που έχουν γίνει, κυρίως κατά της γρίπης, δεν υπάρχει καμία αποδεδειγμένη συσχέτιση των εμβολίων με τη νόσο Guillain-Barre». 

Ενώ πρόσθεσε «Είμαστε αντιμέτωποι με μία λαίλαπα. Δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις χωρίς επιστημονικά δεδομένα και να τρομάζουμε τον κόσμο. Έκανα το εμβόλιο και τις δόσεις του και δεν είχα κανένα πρόβλημα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version