Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις υπουργών «πονοκεφαλιάζουν» τον Μητσοτάκη

Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις υπουργών «πονοκεφαλιάζουν» τον Μητσοτάκη

Σε ποιους «τράβηξε το αυτί».

Δυσαρεστημένος από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του θεωρεί ότι ορισμένοι έχουν ξεπεράσει τα όρια δημιουργώντας σύγχυση στους πολίτες.

Αυτό έχει αντίκτυπο στην επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Εάν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν, που υπήρξαν, θα διορθωθούν. Διορθώνονται, θα έλεγα. Και οι Υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή. Να μην προκαταλαμβάνουν αποφάσεις. Οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και η ευθύνη πάντοτε -ξέρετε- της κυβέρνησης, είναι συλλογική. Δεν βγάζει κανείς την ουρά του έξω από το πρόβλημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προανήγγειλε μάλιστα σημαντικό περιορισμό στις τηλεοπτικές εμφανίσεις υπουργών.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης έχει δηλώσει πολλές φορές την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο lockdown. Μάλιστα λίγες ώρες πριν την απόφαση για περιορισμούς στην Αττική, σημείωσε ότι γίνεται αγώνας για να μείνει η αγορά ανοιχτή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πρόταση Κικίλια για ολικό lockdown στην Αττική αναφέροντας ότι: «αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες. O κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του, δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι..»

Η αντίθετη γραμμή του υπουργού Ανάπτυξης από την κυβερνητική πολιτική τον έχει φέρει σε δύσκολη θέση μέσα στην κυβέρνηση. Όπως φαίνεται μάλιστα οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις θα περιοριστούν όπως και άλλων υπουργών.

Μία από αυτές είναι και η Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας υποστήριξε μέχρι και την τελευταία ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά.

Σε δυσμένεια έχει πέσει και ο Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός Υγείας χρεώνεται το γεγονός ότι βγήκε δημόσια στα τηλεοπτικά κανάλια και ανέφερε για την πρότασή του για ολικό lockdown στην Αττική δημιουργώντας πανικό στους πολίτες.

Όπως άφησε να εννοηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι εμφανίσεις υπουργών αναμένεται να περιοριστούν σημαντικά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.