«Να σηκωθείτε να φύγετε κακήν κακώς!»: Ο Βαρουφάκης έκλεψε την παράσταση… (Vid)

«Να σηκωθείτε να φύγετε κακήν κακώς!»: Ο Βαρουφάκης έκλεψε την παράσταση... (Vid)

Χαμός στη Βουλή...

Υπήρξε ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2015, ένας… ροκ σταρ που απέκτησε φανατικούς ακόλουθους και, φυσικά, φανατικούς εχθρούς.

Η θητεία του ως Υπουργός Οικονομικών ήταν σίγουρα επεισοδιακή, μιας και η διαφορετική προσέγγιση που πρότεινε στην υπόθεση του διαβόητου Grexit αποθεώθηκε από πολλούς και χλευάστηκε από άλλους τόσους.

Ο λόγος για τον Γιάνη Βαρουφάκη. Το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα για ένα αρκετά αξιοσέβαστο διάστημα τα δύο πιο «λαμπερά» άτομα του κυβερνώντος, τότε, κόμματος, προτού ο Βαρουφάκης αντικατασταθεί από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Έκτοτε- και μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ- ο Γιάνης ίδρυσε το δικό του κόμμα, το ΜέΡΑ25, και μάλιστα στις τελευταίες εθνικές εκλογές κατάφερε να ξεπεράσει το 3% και να μπει στη Βουλή.

Το απόγευμα της Πέμπτης, λοιπόν, ο Γιάνης ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας την επιθυμία του να υπάρχει μια κατώτατη βάση και για τους διδακτέους στα κολέγια που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Οι τόνοι ανέβηκαν πολύ γρήγορα, με τον Βαρουφάκη να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και να «επιτίθεται» στην Κεραμέως. Πολλοί, μάλιστα, σχολίασαν πως αυτή ήταν η καλύτερη… εμφάνιση του προέδρου του ΜέΡΑ25 από τότε που μπήκε εκ νέου στη Βουλή.

Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.