Δεν μπορεί να μιλάει σοβαρά ο Ερντογάν…

Ερντογάν: «Θα πάρουμε τους S-400 και θα τους χρησιμοποιήσουμε»

Τώρα σοβαρά;

Η τακτική του, εδώ και αρκετά χρόνια, κάθε φορά που αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του είναι γνωστή: συνεχείς προκλήσεις ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, με τα «βέλη» του να στρέφονται κυρίως κατά της Ελλάδας, έχοντας παράλογες απαιτήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με το Αιγαίο, τα νησιά και… τα ναυτικά μίλια,

Ο λόγος φυσικά για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κατ’ επέκταση την Τουρκία, που συχνά-πυκνά… ξεφεύγουν. Αυτό ακριβώς συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι, εκεί που λόγω των εξοργιστικών προκλήσεων με το Oruc Reis φτάσαμε μία ανάσα από το θερμό επεισόδιο και την σύρραξη.

Τα πράγματα ηρέμησαν κατόπιν «άνωθεν» εντολής, με τους γείτονές μας να μαζεύονται ελαφρώς υπό το φόβο των κυρώσεων και ν’ αλλάζουν στάση ζητώντας να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Φαίνεται, ωστόσο, πως ο «Σουλτάνος» αποφάσισε γι’ ακόμα μία φορά να ρίξει εντελώς αναίτια λάδι στη φωτιά. Σε σημερινές του δηλώσεις προειδοποίησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην τον προκαλεί, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι Έλληνες θα γνωρίσουν την οργή των Τούρκων!

«Έκανα μια δήλωση πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη. Αν ψάχνετε για την ειρήνη, τότε μην με προκαλείτε. Είπαμε να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές, και ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη και τώρα ο Μητσοτάκης είναι ξανά προκλητικός. Κάθεστε στο τραπέζι και μετά σηκώνεστε και φεύγετε από αυτό. Μάθετε τα όριά σας. Αν δεν ξέρεις τα όρια σου, σημαίνει πως εσύ έριξες κλοτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσες από το τραπέζι, Η Τουρκία είναι όρθια και θα γνωρίσετε την οργή της», ήταν το ακριβές μήνυμα του παραληρήματός του.

Και η τρέλα συνεχίζεται…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.