Κλείδωσαν: Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοινώνει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς

Καμία σχέση με το πρώτο: Οι 4 σημαντικές αλλαγές στο νέο lockdown που ανακοινώνεται

Οι αποφάσεις έχουν πλέον ληφθεί.

Για τρίτη σερί ημέρα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού το απόγευμα της Πέμπτης. Όπως δείχνουν τα πράγματα το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών με την κυβέρνηση να αναζητεί τρόπους διακοπής της διασποράς.

Αυτές οι ώρες παραμένουν κρίσιμες αφού οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θεωρείται δεδομένο ότι η Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη η περιφερειακή ενότητας Αχαΐας θα μπουν στις κόκκινες περιοχές.

Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε στοχευμένα μέτρα προκειμένου να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι μετακινήσεις.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα στην Αττική μόνο όμως για τα Σαββατοκύριακα. Οι εικόνες συνωστισμού σε κεντρικά σημεία έχουν προβληματίσει κυβέρνηση και ειδικούς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι όποιες σκέψεις για γενική απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λεκανοπέδιο από τις 6 το απόγευμα διαλύθηκαν αμέσως. Τόσο οι κυβέρνηση όσο και οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι θα είχε αντίθετα αποτελέσματα ένα τέτοιο μέτρο.

Από εκεί και πέρα θα αλλάξου λίγα πράγματα θα αλλάξουν στο λιανεμπόριο. Το υπουργείο Ανάπτυξης παλεύει με νύχια και με δόντια προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτή η αγορά. Η λύση που συζητείται η οποία όμως μπορεί να αλλάξει με βάση τόσο τις εισηγήσεις των ειδικών όσο και τις αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου, είναι να διακοπεί το click in shop μόνο στις περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Ο διαχωρισμός ωστόσο δε θα είναι εύκολος.

Πεδίο διαφωνίας μεταξύ των επιστημόνων παραμένουν τα σχολεία. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση άνοιξε αυτή την εβδομάδα πλην του Λυκείου για τις κόκκινες περιοχές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν και μάλιστα άμεσα προκειμένου η κυβέρνηση να προλάβει καταστάσεις.

Πάντως, όπως έχει υπογραμμίσει η Νίκη Κεραμέως, το ζήτημα των σχολείων δε θα απασχολήσει την επιτροπή αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.