Η γυναίκα που «τρέμει» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ξεκάθαρη θέση: Οι Έλληνες δε θέλουν να κάνουν πια τα «χατίρια» στον Ερντογάν...

Ποια είναι η μεγαλύτερη αντίπαλός του.

Πάνω από δέκα χρόνια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της πολιτικής σκηνής στην Τουρκία. Ο πολιτικός που ξεκίνησε από δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ενεργεί πλέον ως «σουλτάνος» με έμπειρους αναλυτές να σημειώνουν ότι οι βλέψεις του είναι μία νέα οθωμανική αυτοκρατορία.

Η κρίση του κορωνοϊού αλλά και η οικονομία που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα τον έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Ωστόσο η δημοτικότητά του παραμένει αρκετά ψηλά, γεγονός που δείχνει ότι παραμένει ισχυρός.

Όπως φαίνεται όμως ενδέχεται να βρει έναν μεγάλο πολιτικό αντίπαλο στο πρόσωπο μίας γυναίκας.

Η Τζανάν Καφταντσίογλου είναι µία από τις ισχυρότερες πολιτικούς Ρεπουµπλικανικού Λαϊκού Κόµµατος (CHP) στην Κωνσταντινούπολη. Από το 2018 είναι η επικεφαλής του αντιπολιτευτικού κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι δηλαδή η πρόεδρος του κόµµατος στη µεγαλύτερη επαρχία της γείτονος. Μάλιστα εκείνη είχε οργανώσει την προεκλογική εκστρατεία του Εκρέµ Ιµάµογλου που κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, καταφέρνοντας ένα μεγάλο πλήγμα στον Ερντογάν.

Η Τζανάν Καφταντσίογλου είναι 48 ετών και ιατροδικαστής στο επάγγελμα έχει αποκτήσει ήδη φανατικούς πολέμιους. Η 48χρονη πολιτικός υποστηρίζει ανοιχτά τους ομοφυλόφιλους, τους Κούρδους και αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρµενίων.

Η γυναίκα που «τρέμει» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutche Welle είναι η γυναίκα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει στη φυλακή. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, λίγους μήνες μετά τη νίκη Ιμάμογλου στη Κωνσταντινούπολη καταδικάστηκε σε σχεδόν επταετή φυλάκιση για «διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας», «αναμόχλευση παθών», «προσβολή προέδρου» και «προσβολή δημοσίων λειτουργών». Για την καταδίκη της 48χρονης ήταν αρκετές οι αναρτήσεις της στο Twitter μεταξύ 2012-2017. Η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έκανε λόγο για απόφαση-εκδίκηση μετά την εκλογική ήττα στη Κωνσταντινούπολη. Η Τζανάν Καφταντσίογλου άσκησε έφεση.

Η τουρκική δικαιοσύνη ωστόσο επανήλθε με νέες κατηγορίες. Προσάπτει στην επικεφαλής του CHP της Πόλης ότι στήριξε δημόσια τον Σουάτ Εζκγκντά του CHP, ο οποίος έβγαλε φωτογραφία το σπίτι του υπεύθυνου ΜΜΕ της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, για να αποδείξει ότι χτίστηκε χωρίς άδεια κατασκευής, είναι με άλλα λόγια… αυθαίρετο. Η εισαγγελία κατηγορεί την Τζανάν Καφταντσίογλου για «προτροπή σε ποινική πράξη». Η ποινή φυλάκισης που αντιμετωπίζει φθάνει τα 10,5 χρόνια.

Η Τζανάν Καφταντσίογλου ζήτησε από τον πρόεδρο Ερντογάν «να καταθέσει το συντομότερο αποδείξεις για αυτές τις ανυπόστατες κατηγορίες». Κατά την εκτίμηση της 48χρονης πολιτικού η αντίδραση του προέδρου Ερντογάν οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει την ήττα που υπέστη στις εκλογές για το Δήμο Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.