Το μεγάλο δίλημμα Μητσοτάκη για τις πρόωρες εκλογές

Το μεγάλο δίλημμα Μητσοτάκη για τις πρόωρες εκλογές

Οι σκέψεις του Πρωθυπουργού.

Στο κάδρο της πολιτικής ατζέντας έχει μπει το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Ο ανασχηματισμός με τον τρόπο που έγινε έκανε το ενδεχόμενο αυτό ακόμη πιο πιθανό όπως επισημαίνουν και αναλυτές.

Πρέπει να πούμε ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA οι πολίτες ήταν αντίθετοι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Το μεγαλύτερο ποσοστό επιθυμούσε η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr ο Πρωθυπουργός επεξεργάζεται τα δεδομένα για τις πρόωρες κάλπες.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ τρεις είναι οι πιθανές ημερομηνίες των πρόωρων εκλογών. Η πρώτη αφορά το τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού. Όπως όλα δείχνουν η Ελλάδα δε θα έχει ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό ωστόσο αν τελικά προτιμηθεί αυτή η ημερομηνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει στον αιφνιδιασμό της αντιπολίτευσης.

Το μεγάλο μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι η καθυστέρηση στους εμβολιασμούς, γεγόνος που μπορεί να στοιχίσει. Το δεύτερο ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης αφορά τις αρχές του φθινοπώρου. Τότε η κυβέρνηση ελπίζει σε θετικό πρόσημο όσον αφορά τον τουρισμό ενώ θα έχει ανοίξει και όλη σχεδόν η αγορά.

Ακόμη, τότε αναμένονται και τα πρώτα χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης. Το χαρτί της κυβέρνησης και στις δύο πρώτες περιπτώσεις πρόωρων εκλογών θα είναι η διαχείριση της πανδημίας.

Το τρίτο σενάριο αναφέρει ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν το 2022. Πρόκειται για ημερομηνία που θα πλησιάζει στην τετραετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που εκλέχθηκε τον Ιούλιο του 2019.

Ωστόσο σε αυτό το ενδεχόμενο τα προβλήματα που θα έχει αφήσει πίσω της η πανδημία θα έχουν αρχίσει να λαμβάνουν διαστάσεις. Ακόμη, η αντιπολίτευση θα έχει χρόνο να μετρήσει τις δυνάμεις της και να ανασυγκροτηθεί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.