«Ετοιμάζονται να καθαρίσουν τον Ερντογάν»

«Ετοιμάζονται να καθαρίσουν τον Ερντογάν»

Νέα «βόμβα» στην Τουρκία.

Δε διανύει και τις καλύτερες ημέρες της προεδρίας του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να εμφανίζεται κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού στη χώρα την τελευταία δεκαετία ωστόσο όπως φαίνεται αρχίζει και χάνει τη δύναμη και την επιρροή του.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου, πρώην πρωθυπουργού της χώρας. Ο νυν αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην στενός συνεργάτης του Ερντογάν σημείωσε ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται υπό στρατιωτική «κηδεμονία» και σύντομα θα «εξαλειφθεί» από τη φατρία που τον ελέγχει.

«Και τώρα προειδοποιώ τον Ερντογάν από εδώ. Τα μέλη του (κυβερνώντος) κόμματος ΑΚΡ και όσους έχουν τα λογικά τους μέσα στο ΑΚΡ. Την επόμενη φορά (γιατί το πραξικόπημα το 2016 ήταν η πρώτη φάση), θα τον «καθαρίσουν» τον Ερντογάν και θα διαμορφωθεί ένα νέο αυταρχικό πολίτευμα που οι συντηρητικοί – τους ονομάζω έτσι, διότι οι μεγάλες κοινωνικές μάζες έχουν απατηθεί πολλές φορές – δεν θα μπορούν ποτέ πια να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούν να εμποδίσουν το κόμμα του Μέλλοντος, διότι είναι αυτό που θα εμποδίσει να συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι δεν πήρε στα σοβαρά την επίθεση εναντίον στελέχους του κόμματος του.

Ο Σελτσούκ Οζντάγκ δέχτηκε επίθεση από ένοπλη συμμορία μπροστά από το σπίτι του στην Άγκυρα την Παρασκευή. Για την επίθεση συνελήφθησαν δύο άτομα την Κυριακή. Πιστεύεται ότι η επίθεση έγινε από όχλο που συνδέεται με την ακροδεξιά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.