Η Γερμανία σχεδιάζει το πιο σκληρό μέτρο για τον κορωνοϊό

Το σταυροδρόμι που βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην Γερμανία λόγω του κορωνοϊού. Ο φονικός ιός χτυπάει και πάλι την Ευρώπη με το τρίτο κύμα να είναι προ των πυλών και οι ηγεσίες των κρατών να αποφασίζουν σκληρά μέτρα.

Ήδη πολλές χώρες μετρούν μήνες που βρίσκονται σε καθεστώς lockdown και ουδείς γνωρίζει πότε θα είναι σε θέση να άρουν τα μέτρα. Η Γερμανία, μία από τις πιο ισχυρές χώρες στην Ευρώπη με ένα πολύ ισχυρό σύστημα υγείας, η κατάσταση οδεύει σε οριακό σημείο.

Ήδη, το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία ανακοίνωσε ρεκόρ 1.244 θανάτων λόγω κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής Bild η καγκελαρία σχεδιάζει ένα ακόμη πιο σκληρό Lockdown από αυτό που έχει επιβληθεί. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται η Άνγκελα Μέρκελ σκέφτεται να βάλει «λουκέτο» στις δημόσιες συγκοινωνίες για να εμποδίσει την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί μεγάλη μετάδοση του ιού που θα οδηγήσει σε οδυνηρά αποτελέσματα για το σύστημα υγείας της χώρας. Το δημοσίευμα της Bild υπογραμμίζει ότι η Μέρκελ σκέφτεται μέτρα για το κλείσιμο των τοπικών και υπερτοπικών δημόσιων συγκοινωνιών. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τις τελικές ενέργειες της κυβέρνησης.

Αυτό που προβληματίζει την γερμανική κυβέρνηση αλλά και του ειδικούς είναι η βρετανική μετάλλαξη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα το νέο στέλεχος του ιού είναι ακόμη πιο μεταδοτικό.

Στην Γερμανία, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης οι ειδικοί ζητούν ακόμη πιο αυστηρό lockdown. Επισημαίνουν μάλιστα ότι οι κανόνες είναι πιο χαλαροί και οι πολίτες ταξιδεύουν περισσότερο απ’ ότι τον Μάρτιο.

Στη χώρα έχουν επιβληθεί ισχυροί περιορισμοί με κλειστά σχολεία και περιορισμένα ταξίδια αλλά το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό σε αρκετές περιοχές. Άλλωστε λόγω της δομής της Γερμανιας, οι κανόνες δεν εφαρμόζονται το ίδιο σε όλα τα κρατίδια.

Μέχρι σήμερα 43.881 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.