Κοινό μέτωπο Ελλάδας, Κύπρου και Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στον Σουλτάνο

O εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωση της αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.
Μαύρη λίστα: Οι «ανυπότακτοι» Έλληνες που τρέμει ο Ερντογάν

Την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο.

Σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ήταν σαφής: «Έχουμε ήδη συζητήσει πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία να έχει εποικοδομητική συμπεριφορά απέναντι στα κράτη-μέλη, γιατί η ΕΕ σε πολλές περιπτώσεις έχει υπογραμμίσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, την Κύπρο και έχουμε επίσης υπογραμμίσει την ανάγκη να επιλυθούν όλα τα διμερή θέματα και η ΕΕ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για τα κράτη-μέλη μας εάν ζητήσουν στήριξη».

«Αν η Ελλάδα αποφασίσει ότι χρειάζεται στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση σ’ αυτές τις διμερείς συνομιλίες με την Τουρκία, οι Έλληνες εταίροι μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να λάβουν τέτοια στήριξη», πρόσθεσε δίνοντας την επίσημη θέση της ΕΕ.

«Μπορώ μόνο να υπενθυμίσω πόσο ισχυρή και πόσο ξεκάθαρη ήταν η ΕΕ στο να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα. Είναι καλό εάν οι ανακοινώσεις και οι προθέσεις μεταφραστούν σε σταθερές πράξεις» κατέληξε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ