Άρχισε ο «εμφύλιος» για τον Τραμπ…

Χρυσά Βατόμουρα 2019: Σάρωσαν «Σέρλοκ Χολμς» και Τραμπ!

Αυτό που όλοι περίμεναν, είναι γεγονός.

Είναι το απόλυτο θέμα των τελευταίων ημερών, αυτό που κατάφερε να «επισκιάσει» ακόμα και την πανδημία του κορωνοϊού και να γίνει το πρώτο θέμα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στις αδιανόητες σκηνές το βράδυ της Τετάρτης, εκεί που υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ αρνούμενοι να δεχτούν την ήττα από τον Τζο Μπάιντεν στις πρόσφατες εκλογές στις ΗΠΑ, «μπούκαραν» στο Καπιτώλιο- ένα απεχθές «ντου» που ολοκληρώθηκε με 4 νεκρούς και χάος στην πρωτεύουσα της Αμερικής, η οποία ακόμα μετράει τις πληγές της.

Ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος της ισχυρότερης χώρας στον κόσμο φρόντισε να δώσει το στίγμα του πριν τον «κόψουν» τα social media και μπανάρουν το λογαριασμό του, λέγοντας προς το αμετανόητο κοινό του «Να θυμάστε για πάντα αυτή τη μέρα» και πως «Μας έκλεψαν στις εκλογές», πριν ζητήσει από το αδιανόητο πλήθος να αποχωρήσει από το Καπιτώλιο.

Αυτό που εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η 4ετία που κυβέρνησε ο Τραμπ αποδείχτηκε άκρως διχαστική (αν όχι καταστροφική…) για σύσσωμες τις ΗΠΑ, με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων να κατακρημνίζεται ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα και να προσπαθεί να σταθεί εκ νέου στα πόδια του.

Μάλιστα, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, οι φωνές εντός του συντηρητικού κόμματος εναντίον του Τραμπ ξεκίνησαν. Η Λίζα Μουρκόφσκι έγινε η πρώτη από τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές που ζητά δημοσίως την παραίτηση του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς δήλωσε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Anchorage Daily News τα εξής:

«Θέλω να παραιτηθεί. Θέλω να φύγει. Αρκετή ζημιά έχει προκαλέσει. «Πιστεύω ότι πρέπει να φύγει. Δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία. Δεν έχει επικεντρωθεί στο τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό. Είτε παίζει γκολφ είτε κάθεται στο οβάλ γραφείο, μαινόμενος και προδίδοντας κάθε έναν που του ήταν πιστός, ξεκινώντας από τον αντιπρόεδρο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, πως τα όποια όνειρα περί επανεκλογής έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ το 2024 (το μήνυμα που δειλά-δειλά άρχισε να εμφανίζεται μετά την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν) πηγαίνουν περίπατο.

Είναι ξεκάθαρα θέμα χρόνου μέχρι να βγουν κι άλλοι από το ίδιο του το κόμμα και να καταφερθούν εναντίον του. Και ίσως οι επόμενοι να μην είναι και τόσο «ευγενικοί»…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.