Μην κοιτάτε μόνο κρούσματα και διασωληνωμένους: Αυτός είναι ο δείκτης της Ελλάδος που ανησυχεί τους ειδικούς

«Μόνο με σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου θα πέσουν τα κρούσματα»

Άσχημα μαντάτα…

Η κατάσταση με την πανδημία στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη κατά την περίοδο του δεύτερου κύματος: όπως και σύσσωμος σχεδόν ο πλανήτης, η χώρα μας «σφυροκοπείται» ανηλεώς από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα τα νούμερα σε διασωληνωμένους, θανάτους και ημερήσια κρούσματα να παραμένουν υψηλότατα.

Μάλιστα, η κατάσταση είναι αυτή που προαναφέραμε, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε σε καραντίνα εδώ και 2 ολόκληρους μήνες.

Η περίοδος των εορτών- της υποτυπώδους, έστω, χαλαρότητας- χειροτέρεψε την όλη κατάσταση- με τους ειδήμονες να φοβούνται πως στα τέλη Φλεβάρη θα έχουμε πάλι στα 2000 κρούσματα ανά μέρα.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στους λοιμωξιολόγους είναι το γεγονός πως η ηλικία 25 έως 35 ετών είναι αυτή που βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο, καθώς είναι στο «κόκκινο».

Ο λόγος που προκαλεί πονοκέφαλο αυτή η μείωση του μ.ο. στην ηλικία όσων μολύνθηκαν, είναι απλός: οι 25-35 είναι εκείνοι οι οποίοι κινούνται περισσότερο από κάθε άλλο (κάτι που έγινε, δηλαδή, και τα Χριστούγεννα), πράγμα που μεταφράζεται σε περαιτέρω διασπορά του ιού.

Και με δεδομένο πως, πλέον, αρχίζουμε να κάνουμε λόγο για το 3ο κύμα της πανδημίας, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η «πρόσθετη» διασπορά του ιού.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.