Το πιο μακάβριο σενάριο: «Έρχεται το τρίτο κύμα – Θα θρηνήσουμε πολλά θύματα»

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Καμπανάκι» με την ηλικία των διασωληνωμένων

Ο διευθυντής της ΜΕΘ προβλέπει το χειρότερο σενάριο.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος, μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και δήλωσε συγκλονισμένος και σοκαρισμένος από τις εικόνες που είδε να αναμεταδίδονται χτες από τους ναούς, κατά τη διάρκεια εορτασμού των Θεοφανείων.

Ο κος Καπραβέλος που έχει πολλές φορές κάνει έκκληση για προσοχή και τήρηση των μέτρων στους πολίτες, καθώς ζει από μέσα την πίεση του συστήματος υγείας δήλωσε:

«Δε φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά, είμαι σίγουρος. Χειρότερα πολύ χειρότερα, με αυτά τα μυαλά δε θα μιλάμε μόνο για τραγωδία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος αλλά της χώρας. Να είσαστε σίγουροι ότι έχουμε τρίτο κύμα μπροστά, και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα».

Λίγο αργότερα συμπλήρωσε τη μακάβρια πρόβλεψή του «Σε μια από τις μαύρες μέρες του Νοεμβρίου είχα κάνει την επισήμανση ότι χάνονται και θα χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί. Μετά από εβδομάδα με είχε καλέσει η εισαγγελία Θεσσαλονίκης με τρία ερωτήματα 1ον τι δεν έγινε που μπορούσε να γίνει 2ον ποτέ έπρεπε να γίνει και 3ον ποιοι ευθύνονται… βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσω πως ό,τι έγινε τον Οκτώβριο έγινε γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα, την πληρώσαμε με εκατόμβη θυμάτων και συνεχίζουμε».

Ο διευθυντής της ΜΕΘ διευκρίνισε ότι η επιδημιολογική έξαρση της Θεσσαλονίκης δεν έχει αίτιο μόνο τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου αλλά και τον τουρισμό και το εμπόριο ενώ πρόσθεσε απογοητευμένος «Έχω χάσει τα λόγια μου, πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να βοηθήσω τους πολίτες και την πολιτεία να αποφύγουμε την τραγωδία η οποία συνεχίζεται και βλέπουμε μπροστά μας».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.