Το μπαμ της χρονιάς με τον Βαγγέλη Βενιζέλο…

Δεν «χωράει» στη ΝΔ, δεν επιστρέφει στο ΚΙΝΑΛ

Θα το δούμε άραγε;

Την ώρα που η χώρα μπαίνει ξανά σε σκληρό lockdown τα σενάρια για τον επικείμενο ανασχηματισμό δίνουν και παίρνουν. Δεν υπάρχει ασφαλώς η παραμικρή αμφιβολία για το αν θα γίνει. Το μοναδικό ερώτημα είναι ο χρόνος που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός να τον ανακοινώσει.

Τα ονόματα των υπουργών που θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους είναι λίγο πολύ γνωστά. Εκείνο που δεν είναι γνωστό ακόμα είναι ποια χαρτιά θα προσπαθήσει να ρίξει στο τραπέζι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και αν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι το πρώτο πρόσωπο- κλειδί που εξετάζει ο πρωθυπουργός, το δεύτερο σίγουρα θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό. Μιλάμε ασφαλώς για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ευάγγελου Βενιζέλου υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση.

Ο πρωθυπουργός θα ήθελε να σηματοδοτήσει την στροφή προς το κέντρο με την υπουργοποίηση του Βαγγέλη Βενιζέλου, όμως ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι προθέσεις του τελευταίου.

Το βέβαιο είναι ότι το Μαξίμου θα ασχοληθεί με την περίπτωση Βενιζέλου, μόνο εφόσον λάβει το μήνυμα ότι υπάρχει πρόθεση συνεργασίας από την απέναντι πλευρά.

Αν πάντως γίνει το μπαμ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι τελικά το πρόσωπο- κλειδί του ανασχηματισμού, θα πρόκειται σίγουρα για την κίνηση της δεκαετίας σε πολιτικό επίπεδο. Το αν θα τη δούμε ή όχι θα το μάθουμε σε 15 μέρες το πολύ. Όταν και θα ανακοινωθούν τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.