Ποιο θα είναι το πρόσωπο – κλειδί του ανασχηματισμού

Ποιο θα είναι το πρόσωπο - κλειδί του ανασχηματισμού

Αποτελεί έμπειρο πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Δεδομένος θα πρέπει να θεωρείται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι στην εξουσία από τον Ιούλιο του 2019 και από τότε έχουν γίνει ελάχιστες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open ο ανασχηματισμός που θα προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι δομικός. Μάλιστα όπως σημειώθηκε αν δεν υπήρχε η πανδημία και το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού, ο Πρωθυπουργός θα είχε ήδη προχωρήσει σε αλλαγές μέχρι και το τέλος του Δεκέμβρη.

Η ημερομηνία – κλειδί όπως όλα δείχνουν θα είναι η 15η Ιανουαρίου, οπότε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Από εκεί και πέρα αναμένονται αλλαγές σε σημαντικά υπουργεία. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης όπως όλα δείχνουν είναι οι δύο πρώτοι που παίρνουν κάτω από τη βάση στη μέχρι τώρα αξιολόγηση των υπουργών.

Όπως φαίνεται δεν αποκλείεται να αντικατασταθούν εκ των έσω. Δεν πρέπει να αποκλειστεί δηλαδή το ενδεχόμενο να δούμε μετακινήσεις εντός του υπουργικού συμβουλίου δημιουργώντας ενός είδους ντόμινο. Δομικές αναμένεται να είναι και οι αλλαγές σε υφυπουργεία.

Σημαντικό ρόλο στον ανασχηματισμό που έρχεται αναμένεται να παίξει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open ο πρώην υπουργός είναι πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και σε άλλα στελέχη έχοντας σημαντική εμπειρία.

Ο πρώην επίτροπος ειναι πιθανό να μην υπουργοποιηθεί αλλά να αναλάβει άλλον ρόλο στην κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται ακόμη να ενισχύσει το υπουργικό συμβούλιο με πρόσωπα της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας και δεν αποκλείεται να δούμε και εξωκοινοβουλευτικούς να παίρνουν ρόλο στο υπουργικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.