Γιατί δε συμπεριλήφθηκε στους πρώτους εμβολιασμούς η συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα;

Γιατί δε συμπεριλήφθηκε στους πρώτους εμβολιασμούς η συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα;

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα με αρκετούς συμβολισμούς.

Πρεμιέρα έκαναν το πρωί της Κυριακής οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Το εμβόλιο της Pfizer έφτασε στην Ελλάδα πριν λίγα 24ωρα αφού είχε εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 21 Δεκεμβρίου, σε μία ιστορική ημέρα για την πορεία της πανδημίας.

Μία νοσηλεύτρια από τη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε στη χώρα μας. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε και η επιχείρηση «Ελευθερία» προκειμένου να εμβολιαστεί μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και να χτιστεί σταδιακά η περιβόητη ανοσία της Αγέλης.

Οι πρώτοι που θα λάβουν το εμβόλιο της Pfizer είναι σαφώς το υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που έδωσαν και δίνουν τιτάνιο αγώνα προκειμένου να κρατηθεί όρθιο το σύστημα υγείας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Κατά τις πρώτες ημέρες θα εμβολιαστούν αρχηγοί κομμάτων αλλά και οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων. Οι εμβολιασμοί αυτοί έχουν σαφώς συμβολικό χαρακτήρα αφού άπαντες τονίζουν την ανάγκη να εμβολιαστεί μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Για ποιον λόγο όμως δε συμπεριλήφθηκαν στους πρώτους εμβολιασμούς, έστω και για συμβολικούς λόγους υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ και delivery; Πρόκειται για κατηγορία επαγγελματιών που σήκωσαν τεράστιο βάρος κατά τη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερο Lockdown με τον όγκο δουλειάς του να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Άπαντες άλλωστε τόνισαν τη χρησιμότητά τους με την τροφοδοσία των πολιτών, την στιγμή που οι μετακινήσεις είχαν απαγορευθεί και τα καταστήματα του λιανεμπορίου είχαν κλείσει. Θα έπρεπε ένα μικρό έστω ποσοστό των εργαζομένων αυτών να είχαν συμπεριληφθεί στους πρώτους εμβολιασμούς.

Σαν ένα μικρό «ευχαριστώ» για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν και συνεχίζουν ακόμη να προσφέρουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.