Επιτέλους: Ο Πούτιν κάνει αυτό που ο μισός πλανήτης περίμενε

Επιτέλους: Ο Πούτιν κάνει αυτό που ο μισός πλανήτης περίμενε

Είχε έρθει η ώρα...

Ήταν η χώρα που εν μέσω πανδημίας «λοιδορήθηκε», τρόπον τινά, σ’ επιστημονικό επίπεδο όσο καμία άλλη. Την στιγμή που ο κορωνοϊός επεκτεινόταν και γονάτιζε τη μία χώρα μετά την άλλη, η επιστημονική κοινότητα έδινε τη δική της μάχη προκειμένου να μπορέσει να βρει ένα εμβόλιο κατά του covid, ούτως ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Και μπορεί οι προσπάθειες της Pfizer, της Moderna και της Οξφόρδης να χαιρετίστηκαν από σύσσωμο τον πλανήτη, όμως με τους Ρώσους δεν συνέβη το ίδιο. Πιο συγκεκριμένα, το Sputnik-V  (που, για να μην ξεχνιόμαστε, ήταν έτοιμο από τα τέλη του καλοκαιριού ήδη…) αντιμετωπίστηκε με καχυποψία και με την πλειονότητα ν’ αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα 95% που ανακοινώθηκε από το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Εν τέλει, όμως, το Sputnik-V έγινε δεκτό ευρέως, καθώς αποδείχτηκε πως είναι πράγματι αποτελεσματικό, με τις μεγάλες εταιρίες της Δύσης να θέλουν, πια, να κάνουν κοινές έρευνες με τους Ρώσους.

Ωστόσο, είχε μείνει ένας μικρός αστερίσκος σε ό,τι έχει να κάνει με το ρωσικό εμβόλιο: την στιγμή που όλοι οι ηγέτες της… από εδώ πλευράς έκαναν αυτό της Moderna ή της Pfizer σε live μετάδοση μάλιστα (προεξάρχοντος του Μπάιντεν που ήταν από τους πρώτους), ο Βλαντιμίρ Πούτιν «σιωπούσε».

Άπαντες αναρωτιόντουσαν γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί καθυστερεί ο Ρώσος πρόεδρος. Εν τέλει, η αναμονή έλαβε τέλος:

«Έχουμε το δικαίωμα να αναμένουμε ότι στο άμεσο μέλλον, ο πρόεδρος θα ανακοινώσει την απόφασή του. Ο ίδιος, είπε ότι θα το πράξει ο ίδιος. Είπε πως θα εμβολιαστεί, ότι έχει λάβει την απόφασή του και αναμένει την διεκπεραίωση της τυπικής διαδικασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Επομένως, ο Πούτιν θα κάνει το Sputnik-V στο εγγύς μέλλον, βάζοντας τέλος στην αναίτια παραφιλολογία και δείχνοντας, και αυτός με την σειρά του, τον δρόμο.

Η αρχή του τέλους ξεκίνησε και επισήμως σε όλη τη γη…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.