Προβλέψεις που τρομάζουν: Ο νέος ιός θα είναι χειρότερος από τον κορωνοϊό

Νέο τρομακτικό σύνδρομο του κορωνοϊού που επηρεάζει μόνο τα παιδιά

Eπιστήμονες προβλέπουν ένα μέλλον ακόμα πιο δύσκολο.

Μπορεί τους τελευταίους δέκα μήνες ο πλανήτης ολόκληρος να περιστρέφεται γύρω από την πανδημία του covid-19 και η επιστημονική κοινότητα να έχει ρίξει το βάρος της στην ανάπτυξη εμβολίων και φαρμάκων για την αντιμετώπιση του, όμως όπως αναφέρουν ειδικοί στους ιούς αυτού του είδους, στο μέλλον θα δούμε ακόμα πιο θανατηφόρους ιούς και θα ζήσουμε ακόμα πιο δύσκολες περιόδους.

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου νέες παθογένειες θα εμφανίζονται διαρκώς. Κάτι το οποίο είναι πλέον μια μόνιμη απειλή για την ανθρωπότητα», δήλωσε στο CNN ο καθηγητής Muyembe επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής στην Κινσάσα.

Ο καθηγητής Jean-Jacques Muyembe Tamfum μόνο τυχαίος δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς το 1976 βρέθηκε στο κέντρο του κυκλώνα ως ερευνητής στο ξέσπασμα της έμπολα, συλλέγοντας δείγματα από τους ασθενείς που εμφάνιζαν τα πρώτα συμπτώματα. Τα δείγματα των ερευνών του στάλθηκαν από το Κονγκό στις ΗΠΑ και το Βέλγιο, εξετάστηκαν και σε αυτά ανακαλύφθηκε ένας ιός ο οποίος είχε το σχήμα σκουληκιού με τους ασθενείς που τον παρουσίασαν να ζουν κοντά στον ποταμό Έμπολα.

Στη συνέντευξή του στον μιντιακό κολοσσό ερωτήθηκε αν οι ιοί που θα βρεθεί αντιμέτωπη η ανθρωπότητα στο εγγύς μέλλον θα έχουν ακόμα πιο μεγάλη σφοδρότητα από τον covid-19, ο καθηγητής υποστήριξε πως πιστεύει πως αυτό θα συμβεί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.